Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Smažte ji na pánvi s dostatečným množstvím oleje (nebo ve fritéze při 170 °C), dokud nezíská zlatavě hnědou barvu. Po vyjmutí, rozložte na kuchyňské utěrky, a nechte vsáknout přebytečný tuk.
Složení
Senzační veganský Portobello Burger
Příprava
Pečené papriky nakrájejte na proužky a osušte také papírovou utěrkou. Nakrájejte dužinu avokáda a pokapejte limetkovou šťávou.
Okurku nastrouhejte najemno, vymačkejte přebytečnou vodu a promíchejte s jogurtem a nasekanou mátou. Vznikne vám osvěžující směs, která se jako dresing hodí i ke spoustě dalších jídel.
Portobello houby očistěte a odstraňte stopku. Smažte je na středně rozpáleném oleji z obou stran asi 5 minut. Pozor, ať je nespálíte! Houby jsou chuťovým základem tohoto burgeru.
Garden Gourmet Sensational Burger připravte na pánvi podle pokynů na obalu.
Rozprostřete proužky pečené papriky a avokáda na dva portobello základy. Přidejte listy špenátu, vojtěšku a hamburgerové karbanátky. Nalijte jogurtovou směs na burgery a ozdobte kousky smažené mrkve. Navrch položte další potobello a posypte sezamovými semínky. Je hotovo, můžete servírovat. Přejeme dobrou chuť!