Vytvoříme červené pesto (viz tip) v kuchyňském robotu nebo ho koupíme již hotové. Jednu papriku nakrájíme na tenké plátky. Na plátky nakrájíme také rajčata a mozzarellu. Odřízneme stonky z Portobello hub.
Složení
Portobello Caprese burgery
Příprava
Garden Gourmet Sensational burgery opečeme na grilu podle pokynů na obalu. Když jsou hotové odstavíme je okraj grilu (například na kousek hliníkové fólie), abychom je udrželi v teple.
Portobello houby opečeme na grilu z obou stran a okořeníme solí a pepřem.
4 kousky, které nám poslouží jako základna pro burgery, umístíme na talíř. Na každý kousek rozložíme rukolu, Garden Gourmet Sensational burger, plátek mozzarely a rajčete.
Na vrch dáme pikantní červené pesto, lístky bazalky a okořeníme červeným pepřem. Všechny připravené burgery přikryjeme dalšími 4-mi Portobello houbami. Můžeme podávat!
TIP! Domácí pikantní červené pesto
Budeme potřebovat:150g sušených rajčat (sklenice), 100g pečené nebo grilované papriky, 4 červené chilli papričky (bez semínek), 1 lžíce piniových oříšků, 2 stroužky česneku, 25g parmazánu nebo veganského strouhaného sýra, extra panenský olivový olej. Všechny ingredience rozemeleme v kuchyňském robotu do jemna. Při mletí příléváme postupně olivový olej a v případě potřeby dochutíme solí.