Garden Gourmet Deluxetarian Burger

„Deluxe-tarián“ burger

2 porce
25 MIN
středně pokročilí

Složení

1 balení Garden Gourmet Sensational Burger
50 g veganského sýra
1 zralý fík
2 lžíce hummusu
50 g baby špenátových listů
1 malá hlávka kadeřavého salátu
1 lžíce semínek granátového jablka
2 lžíce veganské jogurtové mátové omáčky (viz recept níže)
2 veganské zelené bulky na hamburgery (viz recept níže)
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Příprava

Cuketu a veganský sýr nakrájíme na plátky. Plátky cukety grilujeme asi 2 až 3 minuty na rozpáleném grilu z obou stran, dokud se neobjeví značky grilu, a odložíme je stranou. Na plátky nakrájíme také fík.

Burgerové housky podélně rozkrojíme a obě části ogrilujeme.

Hamburgery ogrilujeme podle pokynů na obalu, a dokud jsou ještě teplé, poklademe plátky veganského sýra.

Spodní část opečené housky natřeme humusem. Dno pokryjeme lístky špenátu, na který dáme připravené hamburgery s roztaveným sýrem. Na to položíme několik listů kadeřavého salátu a plátky fíků.

Potřeme veganskou jogurtovou omáčkou, posypeme semínky granátového jablka a přiklopíme horní částí housky.

Extra Tip!

Yogurtová omáčka: Smícháme 2 lžíce hustého veganského jogurtu s 1 lžící veganské majonézy. Přidáme jeden nasekaný malý stroužek česneku a několik lístků máty. Dochutíme solí a pepřem.

Zelené žemle: Pro 7 hamburgerových žemlí budeme potřebovat: 1 balíček směsi bílého chleba (s droždím, 450 g), 300 g čerstvého špenátu, 2 lžíce extra panenského oleje, 275 ml vlažné teplé vody, 1 lžíce kokosového mléka na potření, sezamová semínka a / nebo mák. Postup: Předehřejeme troubu na 180 ° C. Špenát krátce povaříme s trochou vody. Přendáme do cedníku, propláchneme pod studenou vodou a rozmixujeme na pyré. Zamícháme do chlebové směsi a přidáme vodu a olivový olej. Prohněteme a necháme kynout podle pokynů na obalu. Těsto rozdělíme na 7 stejných kusů vyválených a stočených do kuliček. Položíme je švem dolů na olejem vytřený plech nebo na pečící papír. Bochánky jemně potřeme kokosovým mlékem a posypeme sezamovými semínky nebo mákem. Necháme je nakynout na dvojnásobný objem a pečeme asi 15 minut. Při poklepání zespodu by měly znít dutě.

Nutriční hodnoty
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Energie
576.1 Kiloklorie
Protein
23.9 gramů
Sacharidy
52.4 gramů
Tuky
25.4 gramů
The recipe is made with