„Deluxe-tarián“ burger

2 servings Serving
25 MIN Trvání
středně pokročilí Náročnost

Složení

1 balení Garden Gourmet Sensational Burger
50 g veganského sýra
1 zralý fík
2 lžíce hummusu
50 g baby špenátových listů
1 malá hlávka kadeřavého salátu
1 lžíce semínek granátového jablka
2 lžíce veganské jogurtové mátové omáčky (viz recept níže)
2 veganské zelené bulky na hamburgery (viz recept níže)
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Příprava

Cuketu a veganský sýr nakrájíme na plátky. Plátky cukety grilujeme asi 2 až 3 minuty na rozpáleném grilu z obou stran, dokud se neobjeví značky grilu, a odložíme je stranou. Na plátky nakrájíme také fík.

Burgerové housky podélně rozkrojíme a obě části ogrilujeme.

Hamburgery ogrilujeme podle pokynů na obalu, a dokud jsou ještě teplé, poklademe plátky veganského sýra.

Spodní část opečené housky natřeme humusem. Dno pokryjeme lístky špenátu, na který dáme připravené hamburgery s roztaveným sýrem. Na to položíme několik listů kadeřavého salátu a plátky fíků.

Potřeme veganskou jogurtovou omáčkou, posypeme semínky granátového jablka a přiklopíme horní částí housky.

Extra Tip!

Yogurtová omáčka: Smícháme 2 lžíce hustého veganského jogurtu s 1 lžící veganské majonézy. Přidáme jeden nasekaný malý stroužek česneku a několik lístků máty. Dochutíme solí a pepřem.

Zelené žemle: Pro 7 hamburgerových žemlí budeme potřebovat: 1 balíček směsi bílého chleba (s droždím, 450 g), 300 g čerstvého špenátu, 2 lžíce extra panenského oleje, 275 ml vlažné teplé vody, 1 lžíce kokosového mléka na potření, sezamová semínka a / nebo mák. Postup: Předehřejeme troubu na 180 ° C. Špenát krátce povaříme s trochou vody. Přendáme do cedníku, propláchneme pod studenou vodou a rozmixujeme na pyré. Zamícháme do chlebové směsi a přidáme vodu a olivový olej. Prohněteme a necháme kynout podle pokynů na obalu. Těsto rozdělíme na 7 stejných kusů vyválených a stočených do kuliček. Položíme je švem dolů na olejem vytřený plech nebo na pečící papír. Bochánky jemně potřeme kokosovým mlékem a posypeme sezamovými semínky nebo mákem. Necháme je nakynout na dvojnásobný objem a pečeme asi 15 minut. Při poklepání zespodu by měly znít dutě.

The recipe is made with