Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sázíme změnu pro lepší zítřek

Věříme v sílu rostlin,
které poskytují úžasnou chuť a zároveň snižují dopad na naši planetu.

Jsme na cestě k regenerativní budoucnosti a snižujeme náš dopad od půdy až po servírování a současně vytváříme jídla, která chutnají naprosto výtečně. Proto se snažíme, aby se k naší misi připojilo více lidí - protože jíst více rostlinných potravin dnes znamená lepší svět zítra.

Garden Gourmet

JAK VYTVÁŘÍME LEPŠÍ ZÍTŘEK - DNES

Naše závazky

1

NA VZESTUPU S REGENERACÍ

Pokračujeme v podpoře zemědělců v přechodu na regenerativní zemědělské postupy. Tato podpora bude do konce roku 2023 odpovídat objemu 50% sojových bílkovin, které ve výrobě používáme. 

2

NAŠE EMISNÍ MISE

50% našich sójových bílkovin pochází přímo z Evropy - snažíme se na každém kroku udržet naši stopu co nejnižší.

3

NENÍ ČAS NA PLÝTVÁNÍ

O 36% méně obalového materiálu v našich nových designech pomáhá snižovat množství odpadu.

4

SÍLA ROSTLIN

Věříme, že čím více lidí bude přijímat rostlinnou stravu, tím lepší svět bude.

NA VZESTUPU S REGENERACÍ

 Věříme v regenerační budoucnost. 

Snažíme se jít nad rámec udržitelnosti a prosazujeme způsob zemědělství, který je prospěšný pro farmáře, životní prostředí i společnost - známý jako regenerativní zemědělství.

Regenerativní zemědělské postupy jsou přístupy k farmaření, které mohou v průběhu času podpořit zdravou půdu a zlepšit biodiverzitu. A nejedná se o nové metody - lidé na celém světě je používají již tisíce let.

V roce 2022 jsme začali spolupracovat s naším dodavatelem sójových bílkovin v Srbsku na přechodu na regenerativní zemědělství. Podporujeme například používání organických hnojiv, která pomáhají obnovit přirozenou rovnováhu půdy. Podporujeme také biodiverzitu například tím, že vedle plodin vysazujeme stromy - ideální domov pro volně žijící živočichy. Náš sen? Ptáci, včely, lidé a rostliny - všichni žijí ve šťastné harmonii!

Do konce roku 2023 bude naše podpora zemědělců v přechodu na regenerativní zemědělské postupy odpovídat objemu 50% sojových bílkovin, které ve výrobě používáme. A my se snažíme tento podíl každoročně zvyšovat!

content-1.jpg
NAŠE EMISNÍ MISE

Provedli jsme kompletní analýzu našeho podnikání, abychom zjistili tři nejdůležitější oblasti pro snížení emisí uhlíku: ingredience, provozní činnosti a obaly.  

Kvalitní suroviny a zemědělské postupy jsou klíčem ke skvělým potravinám. Zavázali jsme se, že se budeme snažit snížit naši uhlíkovou stopu od půdy až po servírování, a proto se sójová bílkovina, kterou používáme, stále více a více pěstuje v Evropě. Ve skutečnosti již polovina naší sójové bílkoviny pochází přímo z Evropy a to je teprve začátek.  

Pozadu nejsme ani pokud jde o naše továrny. Naše úsilí o snížení spotřeby energie pokračuje a jsme rádi, že všechny naše továrny v Evropě již využívají 100 % elektřiny z obnovitelných zdrojů. Pěkné!   

Další důležitou součástí snižování našich emisí je snižování naší obalové stopy - a přesně to budeme dělat. 

emisní mise
NENÍ ČAS NA PLÝTVÁNÍ

Je pro nás zásadní, aby naše obaly zachovaly každý kousek čerstvosti a chuti - a aby také skvěle vypadaly. Chtěli jsme však jít ještě dál a vytvořit obaly, které by splňovaly všechny tyto požadavky a zároveň byly lehčí a šetrnější k naší planetě.  

Letos jsme z obalů odstranili papírový návlek a vytvořili jsme design, který je nejen navržený k recyklaci, ale obsahuje o 36 % méně obalů než dříve. 

Dále pokračujeme v naší obalové cestě. Ve spolupráci s týmem odborných partnerů zkoumáme to, čemu skromně říkáme "Obal budoucnosti" - s cílem mít udržitelný obal (a tedy i menší ekologickou stopu), aniž bychom obětovali kvalitu, bezpečnost nebo chuť.  

Z naší obalové cesty jsme nadšeni a nemůžeme se dočkat, až vám brzy řekneme více.  

není čas na plýtvání