Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Rainbow Vuna Sushi

Páteční barevné vegan sushi s Vuňákem

Serving 4 porce
Trvání 55 MIN
Náročnost středně pokročilí

Složení

1 balení Garden Gourmet Veganský tuňák
250 g sushi rýže
4 listy nori (mořských řas).
3 lžíce japonského rýžového octa
1 zimní mrkev
1 velká červená paprika
1 okurka
1 mango
150 g špenátu
1 sklenice nakládaného sladkokyselého zázvoru
Černá a bílá sezamová semínka
1 lžička soli
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce vody
2 lžičky rýžového octa nebo přírodního octa
1 lžička hořčice nebo miso (fermentovaná fazolová pasta)
1 lžička cukru
Zkopírovat ingredience
ingredience zkopírovány!

Páteční barevné vegan sushi s Vuňákem

Chcete si zpestřit páteční večer? Už dál nehledejte! Připravte si své veganské barevně duhové sushi s Garden Gourmet Vuňák. Překvapte tímto skvělým vegan sushi svou rodinu a přátele. Poděkujte nám později!

Příprava

1. Uvařte sushi rýži a smíchejte s octem

Uvařte sushi rýži podle návodu na obalu. Teplou, právě uvařenou rýži pokapejte octovou směsí (voda, ocet, cukr, sůl) a promíchejte. Rýži nechte vychladnout dokud nebude vlažná.

2. Připravte si zeleninovou náplň a Vuňáka sceďte

Přiveďte k varu pánev s velkým množstvím vody. Špenát velmi krátce spařte, propláchněte pod studenou vodou, sceďte a osušte. Oloupejte a nakrájejte mrkev na tenké proužky a blanšírujte 30 sekund. Sceďte a propláchněte pod studenou vodou. Okurku, papriku a mango nakrájejte na tenké proužky.

3. Sushi rýži rovnoměrně rozprostřete na mořskou řasu

Položte list mořských řas na bambusovou podložku lesklou stranou dolů. Rovnoměrně na ni rozprostřete vrstvu vařené rýže a nechte asi 2 palce mořských řas nezakrytých.

4. Rozdělte Vunu na špenátovou vrstvu

Proužek špenátových listů rozložte zleva doprava mírně nad střed rýže. Na to rozdělte proužek Garden Gourmet Vuňáka a zakryjte listy špenátu.

5. Sushi pevně srolujte a vytvořte omáčku

Proužky mrkve, okurky, manga a papriky úhledně rozdělte podél Vuňáka. Pomocí podložky na sushi převalte rýži přes náplň a utěsněte rolku prázdným okrajem mořské řasy.

6. Nakrájejte sushi a servírujte!

Sushi rolku nakrájejte ostrým nožem namočeným v horké vodě na cca 2 cm plátky. Sushi podávejte na velkém talíři a posypte sezamovými semínkami! Můžete doplnit nakládaným zázvorem, wasabi pastou, sójovou omáčkou nebo vyzkoušejte náš kulinářský tip na dokonale se hodící domácí sushi omáčku! Dobrou chuť a užijte si své domácí a rostlinné sushi!

Tips

Kulinářské tipy

Udělejte si sushi omáčku!
Na přípravu sushi omáčky, která se dokonale hodí k tomuto receptu, budete potřebovat: 2 lžíce sójové omáčky 1 lžíci vody 2 lžičky rýžového octa nebo přírodního octa 1 lžičku hořčice nebo miso (pasta z fermentovaných fazolí) 1 lžičku cukru.
Nutriční hodnoty

REFERENČNÍ HODNOTY

Per Serving

Sacharidy
74.5 gramů
Energie
478 Kiloklorie
Tuky
12.1 gramů
Protein
18.6 gramů