Okurku omyjte a nakrájejte na tenké nudličky. Červené zelí pokrájejte na nudličky podobné délky jako máte okurku a naťě cibule nakrájejte na drobno.
Složení
Jarní závitky s Garden Gourmet Vuňákem
Hledáte jednoduché, ale netradiční jídlo na piknik? Toto je vaše šance! Vyzkoušejte veganské jarní závitky vyrobené z chutného Garden Gourmet Vuňáka.
Příprava
Garden Gourmet Vuňáka smíchejte s rajčatovým chutney.
Rýžový papír namáčejte ve studené vodě po dobu 10-15 sekund (podle návodu na obalu) a položte na talíř. Vždy namočte pouze jeden papír na závitek, nenamáčejte si papír dopředu, aby neoschl.
Doprostřed papíru položte hlávkový salát, cibulku, okurku, porci ochuceného vuňáka a červené zelí. Navlhčete si prsty vodou, přehněte strany směrem ke středu a srolujte. Postupně si připravte všechny závitky a můžete vyrazit na piknik!
Kulinářský tip: Do závitků přidejte čerstvé lístky koriandru nebo máty a podávejte s omáčkou z arašídového másla smíchaného se sójovou omáčkou.