Troubu předehřejeme na 200 ° C. Květák nakrájíme na malé růžičky. Smícháme je v misce s trochou oleje, kurkumy, soli a pepře.
Složení
2 balení Garden Gourmet Falafel
1 malý květák
50 g rukoly
4 lžíce cizrny
3 lžíce semen granátového jablka
4 datle
2 lžíce vlašských ořechů
200 ml jogurtu (vegan)
2 lžíce tahini
1 polévková lžíce citronové šťávy
1 svazek máty
2 lžíce kurkumy
Arabský salát s falafelem
Pokud máte chuť na zdravý salát, ale nudí vás obvyklé kombinace, je to vaše příležitost! Vytvořte tuto veganskou a arabsky inspirovanou alternativu!
Příprava
1. PŘEDEHŘEJTE TROUBU A ROZDĚLTE KVĚTÁK NA RŮŽIČKY
2. PEČTE KVĚTÁK PŘIBLIŽNĚ 15 MINUT
Umístíme je na plech a pečeme v troubě asi 15 minut, dokud nebudou křupavé a barevné. Datle nakrájíme na kousky, vlašské ořechy nahrubo nasekáme a cizrnu scedíme.
3. ZÁLIVKA S TAHINI
Na zálivku smícháme tahini s jogurtem a dochuťte citronem
4. UPEČTE FALAFEL
Upečeme Garden Gourmet Falafel podle pokynů na obalu.
5. SMÍCHEJTE VŠE DOHROMADY A NAHORU DEJTE UPEČENÝ FALAFEL
Květák smícháme s rukolou, cizrnou, datlemi a vlašskými ořechy a rozdělíme na talíře. Nahoře naaranžujeme upečené falafely a ozdobíme semínky granátového jablka, dresinkem tahini a mátou.
6. TIP NA ZBYTKY
Zbylé listy květáku použijte do zapékací mísy. - Salát můžete také dobře uložit, pokud rukolu uchováváte samostatně a přidáte ji těsně před použitím.
Nutriční hodnoty
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Sacharidy
52.9 gramů
Energie
442.7 Kiloklorie
Tuky
18.1 gramů
Protein
15 gramů