Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Porota soutěže Taste Awards rozhodla: naše rostlinné produkty zvítězily!

What's new

Porota soutěže Taste Awards rozhodla: naše rostlinné produkty zvítězily!

Máme pro vás skvělé novinky! Několik z našich rostlinných výrobků získalo pečeť kvality v soutěži Brussel's Taste Awards 2022. Mezi korunované vítěze ocenění Superior Taste Award patří náš Garden Gourmet Sensational Burger, Falafel a Vuňák. Každý z těchto produktů získal úžasné dvě hvězdičky. Naše Sensational Filet Středomořské kousky pak byly oceněny jednou hvězdičkou.

„Jedná se o velmi impozantní výrobek, který vypadá, chutná a působí jako tuňák.“

Brussel's Taste Awards

Možná se ptáte: „Co jsou to ceny Taste Awards?“. A teď přijde to nejlepší - ocenění Superior Taste Award je tím nejprestižnějším certifikátem, který může chutný výrobek vůbec získat![1] Odborná porota složená z kulinářských profesionálů hledá „crème de la crème“ kvalitu ze všech výrobků na pultech supermarketů. Ochutnávka, kterou porota podstupuje, funguje jako slepý test, a tak vítězům uděluje ocenění především podle hlavního kritéria v soutěži Taste Awards - ano, hádáte správně - podle chuti.

„Šťavnatý burger na rostlinné bázi s vůní a chutí, která je téměř totožná s tradičním hamburgerem.“

Brussel's Taste Awards

Jak přesně ocenění Taste Awards funguje?

Dá se říct, že Taste Awards jsou v potravinářské oblasti jedním z nejzásadnějších ocenění. Jedná se o mezinárodně uznávanou nezávislou certifikaci, kterou uděluje odborná porota složená z více než 200 špičkových šéfkuchařů a sommelierů. V porotě zasedají takové osobnosti, jako jsou michelinské celebrity, uznávaní šéfkuchaři Gault & Millau nebo třeba kulináři, kteří pracovali pro anglickou královnu. Jistě si tedy dokážete představit, že nechat ochutnat naše rostlinné produkty takové hvězdy, je něco úžasného. A získat jejich ocenění ještě víc.

Není překvapením, že při vyhlašování vítězů hraje hlavní roli chuť. Kromě ní jsou naše výrobky hodnoceny podle dalších 5 kritérií: první dojem, vizuální stránka, vůně, chuť a textura.

Každý výrobek je připraven podle popisu na obalu a porotě je k slepé degustaci naservírován na bílém talíři. Jediné, co je jejím členům předem sděleno, je kategorie výrobku, např. „rostlinný burger“. A jelikož jsou všechna označení a nápisy odstraněny, může porota udělovat body výhradně podle chuti a struktury. Díky tomu je celý proces spravedlivý a nestranný.

A víte, co dělá ocenění ještě výjimečnějším? Hvězdičky Superior Taste jsou udělovány pouze výrobkům, které získají více než 70 % bodů. 🤩

 

A co dál?

Teď je ta chvíle, kdy přicházíte na řadu vy! Každý je vítán u našeho stolu, aby s námi vítězství oslavil tím, že si připraví rostlinné pochoutky doma. Ať už jde o servírování Veganského těstovinového salátu s Vuňákem pro celou rodinu, přípravu Quinoa salátu s falafelem nebo parádních Chilli-tariánských burgerů - o vynikající rostlinné pokrmy není nouze.

Pokud jste naše oceněné výrobky ještě nevyzkoušeli, teď je ta pravá chvíle! Jako první najdete Taste Award logo na našem Sensational Burgeru už v květnu a na ostatních produktech se postupně objeví v průběhu roku. V soutěži Taste Awards se hvězdičky neudělují jen tak nějakému náhodnému výrobku, takže jde pro nás o ocenění hodnotné a pro vás pak především chutné. Nezbývá než omrknout naše nápady a recepty a pustit se do vaření!

[1] https://www.taste-institute.com/en/superior-taste