Vegan Christmas Tartelettes

Šťastné a veselé tartaletky

Serving 6
Náročnost středně pokročilí

Složení

2 balení Garden Gourmet Veggie nudličky
300 g nakrájených dýňových kostek
2 až 3 vařené červené řepy
1 lžička nastrouhané citronové kůry
1 šálek řeřichy, klíčků a pražených dýňových semínek
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžíce semínek granátového jablka
1 polévková lžíce tmavé olivové tapenády (hotové)
1 lžíce rajčatové tapenády (hotové)
2 lžíce bazalkového pesta
Jeden plát listového těsta o velikosti cca. 25 x 36 cm
Sůl
Pepř
Zkopírovat ingredience
ingredience zkopírovány!

Šťastné a veselé tartaletky

Tyto veselé veganské tartaletky jsou perfektním vánočním předkrmem. Chutnají ještě lépe s našimi senzačními Veggie nudličkami. Vyzkoušejte je sami!

Příprava

1. Připravte formičky tartaletek

Těsto rozválejte o pár cm větší/tenčí a nechte ho 10 minut odpočinout. Mezitím pomocí štětce vymažte formičky na tartaletky olejem a lehce je vysypte moukou.

2. Vykrájejte těsto

Vykrájejte z těsta kolečka a rozdělte je do formiček na tartaletky. Pěkně těsto natlačte do rohů a až po okraje. Potom vložte do každé formičky kousek pečicího papíru, který je vyšší než okraje, a rovnoměrně formičky naplňte sušenými fazolemi. Dejte tartaletky na cca 30 minut do lednice. Mezitím si předehřejte troubu na 180℃.

3. Upečte tartaletky

Tartaletky s fazolemi pečte uprostřed trouby asi 20-25 minut dozlatova a křupava. Po upečení odstraňte papír s fazolemi a nechte tartaletky ve formách vychladnout.

4. Připravte dýňovou tapenádu

Kostky dýně rozložte na plech a pokapejte několika lžícemi vody. Pečte je v troubě (180℃) asi 20 minut. V polovině pečení je otočte. Upečenou dýni nechte vychladnout a pak ji rozmačkejte vidličkou. Přidejte petrželku, olivovou a rajčatovou tapenádu a celé to dochuťte citronovou kůrou, solí a pepřem.

5. Připravte si řepu a Veggie nudličky

Uvařenou červenou řepu nakrájejte na měsíčky a na pánvi orestujte Veggie nudličky podle návodu na obalu.

6. Naplňte tartaletky a vychutnávejte

Do každé tartaletky dejte asi 1cm vrstvu dýňové tapenády a navrch naaranžujte řepu s Veggie nudličkami. Pokapejte pestem a dozdobte semínky granátového jablka, dýňovými semínky, lístky řeřichy a hrstí klíčků. Ihned vychutnávejte.

Tips

Kulinářské tipy

Vánoční předkrm bez stresu
Tartaletky, tapenádu i červenou řepu si připravte den předem. Veggie nudličky pak můžete upéct až těsně před sestavením a podáváním tartaletek.
Nutriční hodnoty
REFERENČNÍ HODNOTY

Per Serving

Sacharidy
29 gramů
Energie
364.1 Kiloklorie
Tuky
20 gramů
Protein
16.9 gramů