miso polévka

Japonská miso ramen polévka

4 porce
15 MIN
středně pokročilí

Složení

2 balení Garden Gourmet veggie nudličky
250 g ramen nudle
100 g hub shiitake
1 hrst čerstvého špenátu
100 g vařených fazolí edamame
4 ředkvičky
4 mrkve
100 g bimi
1 litr miso zásoby z miso kostky nebo pasty
černá sezamová semínka a shisho purpurová řeřicha na ozdobu
Zkopírovat ingredience
ingredience zkopírovány!

Japonská miso ramen polévka

Pojďme na večeři do Japonska! Udělejte si tuto veganskou japonskou miso polévku pro šťastnou duši a spokojený žaludek.

Příprava

1.

Ramenové nudle uvaříme podle návodu na obalu. Shiitake, ředkvičky a mrkev nakrájíme na plátky a bimi podélně rozpůlíme. Mrkev vaříme 4 minuty do křupava a blanšírujeme bimi a shiitake 2 minuty.

2.

Přivedeme vývar k varu. Marinované kousky orestujeme doměkka podle pokynů na obalu.

3.

Rozdělíme ramenové nudle, čerstvé listy špenátu, mrkev, bimi, sóju, shii-take a marinované kousky do velkých polévkových mís.

4.

Lžící na horký vývar a ozdobíme ředkvičkami, sezamovými semínky a shisho řeřichou.

5.

Lahodné s: pikantní chilli „křupavý“ olej 150 ml olivového oleje 1 velká čerstvá chilli paprička 1 šalotka 1 stroužek česneku 1 polévková lžíce sušených chilli vloček 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru. 1. Šalotku, česnek a čerstvý pepř (dužnaté maso) nakrájejte nadrobno a orestujte je doměkka, aniž by zhnědly na troše oleje. 2. Přidejte zbytek oleje a zázvoru a nechte vychladnout.

Nutriční hodnoty
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Sacharidy
109.6 gramů
Energie
755.2 Kiloklorie
Tuky
15.8 gramů
Protein
45.1 gramů