Brambory oloupejte, rozpulte na stejné kousky a vařte v dostatečném množství osolené vody asi 20 minut.
Složení
Karbanátky s bramborovo-pórkovým krémem a hořčičnou omáčkou
Hledáte tip na dokonale krémový a rostlinný recept? Nás zlatavý Garden Gourmet Veganský karbanátek perfektně sladěný s nadýchanou bramborovou kaší doplněnou pórkem a hořčičnou omáčkou vás ohromí a dodá vám hřejivý pocit domova. Vyzkoušejte tento recept již dnes!
Příprava
Pórek jednou podélně rozkrojte a nakrájejte na 0,5 cm plátky. Poté nakrájený pórek omyjte, sceďte a smažte na pánvi při vysoké teplotě několik minut do křupava. Dochuťte solí a pepřem a přendejte stranou pro pozdější použití. Dále oloupejte cibuli, nakrájejte na půl kolečka a na troše oleje dozlatova orestujte. Krásně připravenou a osmaženou cibuli také dejte stranou.
Veganskou smetanu s kostkou zeleninového vývaru a 50 ml vody přiveďte v menším hrnci k varu. Přidejte hořčici a sójovou omáčku. Podle požadované hustoty přidejte více vody nebo naopak nechte zredukovat. Podívejte se náš TIP, kde najdete všechny ingredience potřebné na přípravu omáčky.
Mléko přiveďte do bodu varu a sundejte z plotny, ať se vám nepřipálí. Sceděné a lehce vychladlé brambory na hrubo nastrouhejte do větší mísy nebo hrnce. Po troškách k bramborám přidávejte horké mléko a vytvořte tak hladký krém. Nakonec vmíchejte hořčici a pórek a podle potřeby dosolte a opepřete.
Garden Gourmet Veganské karbanátky připravte podle návodu na obalu a podávejte spolu s bramborovo-pórkovým krémem, hořčičnou omáčkou a posypte osmaženou červenou cibulkou. Na závěr pro přidání barvy můžete posypat nahrubo nasekanou petrželkou. Přejeme Vám dobrou chuť!