b9a8e86aef05bd07a3ffee09dae8c227_Tivall_schnitzel_14_2.jpg

Veggie řízek s bramborami

4 porce
50 MIN
Snadný

Složení

2 balení Garden Gourmet Veggie řízek
250 g brambor
1 plechovka zeleného hrášku
2 větvičky cherry rajčátek
2 lžíce olivového oleje
1 špetka soli
50 ml červeného vína
150 ml balzamikového octa
4 lžíce cukru
Zkopírovat ingredience
ingredience zkopírovány!

Veggie řízek s bramborami

Příprava

1. Krok číslo 1

Oloupané a nakrájené brambory osolíme a dáme péct na pečícím papíře do trouby (vyhřáté na 180°). Pečeme cca 20-30 minut, dokud nejsou brambory zlatavé.

2. Krok číslo 2

Mezitím si na mírně rozpáleném oleji lehce opečeme nakládaný a propláchnutý hrášek.

3. Krok číslo 3

Cherry rajčátka na větvičce zprudka opečeme na rozpáleném oleji a dusíme dokud nejsou měkká.

4. Krok číslo 4

Balzamikovou omáčku si připravíme zkaramelizováním cukru na pánvi. Poté přilijeme balzamikový ocet a červené víno. Přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.

5. Krok číslo 5

Řízek smažíme na mírném ohni z cca 10 minut dozlatova. V polovině smažení řízek otočíme.

6. Krok číslo 6

Řízek s pečenými bramborami podáváme s balzamikovou redukcí, hráškem, grilovanými cherry rajčátky a kouskem citrónu.

Nutriční hodnoty
REFERENČNÍ HODNOTY

Per Serving

Sacharidy
56.9 gramů
Energie
500.8 Kiloklorie
Tuky
16.7 gramů
Protein
22.5 gramů
Tento recept je připravený s