Skip to main content

Veggie mísa se sladkými bramborami, hummusem a Garden Gourmet falafelem

  • 2

  • 25 - 30 Min

  • 720 Kcal

Alergeny: sezam

Ingredience

  • pikantní hummus, 1 miska
  • špenát, 150 g
  • nesolené pražené mandle, 50 g
  • sezamová semínka, 25 g
  • pohanka, 100 g
  • sladké brambory, 1 ks
  • květák, 150 g
  • mrkev, 2 ks
  • černý pepř, 1 špetka
  • drcený římský kmín, 1 čajová lžička
  • kurkuma, 1 čajová lžička
  • avokádo, 1 ks
  • cizrna, 1 ks

1.Troubu předehřejeme na 220 ° C.
2. Na kostky nakrájené sladké brambory, plátky mrkve, růžičky květáku a cizrnu vložíme do mísy.
3. Zeleninu zakápneme štědrou dávkou olivového oleje a směs dobře promícháme tak, aby všechna zelenina byla olejem pokryta.
4. Na plech položíme pečící papír a rozprostřeme na něj zeleninu. Dochutíme solí, pepřem, přidáme bylinky a pečeme po dobu 20 minut tak, aby byla zelenina propečená.
5. Pohanku uvaříme dle instrukcí uvedených na obalu.
6. Garden Gourmet falafel připravíme dle návodu uvedeného na obalu.
7. Avokádo rozpůlíme, lžící vyloupneme ze slupky a dužinu nakrájíme na kousky.
8. A nyní již můžete přejít k přípravě vlastní Veggie mísy. Připravíme si ledový salát, do něj rozdělíme zbytek připravených přísad a na závěr posypeme sezamovými semínky a opraženými mandlemi.