Skip to main content

Tradiční holandská mísa Stamppot s Garden Gourmet Veggie kuličkami.

  • 2

  • 25 - 30 Min

  • 629 Kcal

Alergeny: vejce, celer

Ingredience

  • Garden Gourmet Veggie kuličky, 1 balení
  • moučné brambory, 500 g
  • najemno nakrájená čekanka, 250 g
  • cherry rajčata, 100 g
  • červená cibule, 2 ks
  • polotučné mléko, 100 ml
  • řeřicha, 2 lžíce
  • rostlinný olej, 2 lžíce

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na stejně velké kousky a dvacet minut povaříme ve vodě.
2. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme červenou cibuli a restujeme na mírném ohni dokud nezesklovatí. Na závěr k ní přidáme cherry rajčátka, která jen lehce orestujeme.
3. Garden Gourmet Veggie kuličky připravíme dle návodu uvedeného na obalu.
4. Uvařené brambory slijeme, do hrnce přidáme ohřáté mléko a umixujeme. Bramborovou kaši můžeme případně dochutit čerstvě mletým pepřem nebo muškátovým oříškem.
5. Tradiční holanský Stamppot se obvykle podává v hluboké míse. Na bramborovou kaši položíme čekanku, Garden Gourmet Veggie kuličky, červenou cibuli a cherry rajčátka. Na závěr posypeme řeřichou.