Skip to main content

Řízek s pečenými baby bramborami, rajčatovým salátem a avokádovým dresingem

  • 4

  • 20 - 25 Min

  • 523 Kcal

Alergeny: vejce, hořčice

Ingredience

  • brambory, 500 g
  • česnek, 1 stroužek
  • polníček, 150 g
  • cherry rajčata, 400 g
  • cibule, 2 ks
  • avokádo, 1 ks
  • citrón, 1 ks
  • olivový olej, 2 lžíce
  • polotučné mléko, 2 lžíce
  • hořčice, 1 čajová lžička
  • med, 1 čajová lžička
  • Garden Gourmet Veggie řízek, 2 balení

1. Baby brambory vaříme ve slupce doměkka, slijeme a rozpůlíme.
2. Na pánvi rozpálíme olej a uvařené brambory osmažíme do zlatohněda. V poslední minutě přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce vše orestujeme.
3. Veggie řízek Garden Gourmet připravíme dle instrukcí uvedených na obalu.
4. Polníček opláchneme a osušíme.
5. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, jarní cibulku na kolečka a půlku avokáda rozkrájíme na kostičky.
6. Příprava dresingu: Druhou polovinu avokáda smícháme se šťávou z půlky citrónu, dvěma lžícemi olivového oleje, dvěma lžícemi majonézy, jednou lžičkou hořčice, dochutíme medem (nepovinné) a celou směs rozmixujeme.
7. Salát, rajčata a avokádo rozdělíme na čtyři talíře, ozdobíme jarní cibulkou a pokapeme dresingem.
8. Druhou polovinu citrónu rozkrájíme na kousky a podáváme k řízku a opečeným bramborům.