Skip to main content

Plněná sladká brambora s Garden Gourmet Veggie nudličkami

  • 2

  • 30 - 45 Min

  • 395 Kcal

Alergeny: sója

Ingredience

  • sladké brambory, 4 ks
  • Garden Gourmet Veggie nudličky, 200 g
  • jarní cibulka, 3 stonky
  • tomatová pasta, 140 g
  • koření Harrisa, 1 čajová lžička
  • voda, 50 ml
  • červené fazole, 200 g
  • řecký jogurt, 200 g
  • koriandr, 15 g

1. Troubu předehřejeme na 200 ° C.
2. Sladkou brambory omyjeme (slupku ponecháme) a podélně rozkrojíme tak, aby spodní část brambor zůstala pohromadě a nerozpadala se. Poté brambory ještě na několika místech propíchneme vidličkou.
3. Brambory položíme na pečící papír a vložíme na mřížku do trouby. Pečeme přibližně 45 minut. Vidličkou zkontrolujeme, zda jsou brambory dopečené. Doba přípravy se může lišit dle velikosti brambor –  větší brambory můžeme péci až 60 minut.
4. Mezitím si na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme Veggie nudličky, které smažíme asi 5 minut do zlatova.
5. Do pánve přidáme červenou papriku a bílou část jarní cibulky. Mícháme dalších deset minut.
6. Přidáme tomatovou pastu, koření harissa, vodu a červené fazole, a směs ještě na chvíli prohřejeme.
7. Sladké brambory vyjmeme z trouby, opatrně rozevřeme a lehce vydlabeme. Vzniklou bramborovou kaši přidáme k ostatním ingrediencím v pánvi.
8. Touto směsí plníme sladké brambory. Podáváme s řeckým jogurtem a čerstvým koriandrem.