Skip to main content

Grilované Garden Gourmet Veggie kuličky s řepným dipem a raitou

  • 4-6

  • 20 - 30 Min

  • 235 Kcal

Alergeny: vejce, hořčice, lepek

Ingredience

  • Garden Gourmet Veggie kuličky, 1 balení
  • rostlinný olej
  • balzamikový ocet, 75 ml
  • hnědý cukr, 50 g
  • vařená řepa, 170 g
  • skořice, 1 špetka
  • hřebíček, 2 ks
  • sůl
  • pepř
  • jogurt, 150 ml
  • drcený kmín, 0.5 lžičky
  • máta, 8 lístků

1) Ocet s cukrem dáme do hrnce a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme nastrouhanou řepu, koření, sůl a pěpř. Směs povaříme 8 až 10 minut, dokud se všechny ingredience nespojí. Směs necháme vychladnout a poté vyjmeme hřebíček.
2) V misce smícháme jogurt, římský kmín a pokrájenou mátu. Dochutíme solí a pepřem.
3) Garden Gourmet Veggie kuličky smažíme na pánvi v rozpáleném oleji přibližně 5 minut. Případně je můžeme opáct na grilu ve formě špízů.