Baby brambory vaříme ve slupce doměkka, slijeme a rozpůlíme. Na pánvi rozpálíme olej a uvařené brambory osmažíme do zlatohněda. V poslední minutě přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce vše orestujeme.
Složení
1 balení Garden Gourmet Veggie řízek
500g baby brambor
150g polníčku
400 g cherry rajčátek
1 avokádo
1 citron
2 jarní cibulky
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce majonézy
1 lžička hořčice
Volitelné: 1 lžička medu
Veggi Řízek s bramborovým salátem
Příprava
1. Krok číslo 1
2. Krok číslo 2
Veggie řízek Garden Gourmet připravíme dle instrukcí uvedených na obalu.
3. Krok číslo 3
Polníček opláchneme a osušíme. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, jarní cibulku na kolečka a půlku avokáda rozkrájíme na kostičky.
4. Krok číslo 4
Příprava dresingu: Druhou polovinu avokáda smícháme se šťávou z půlky citrónu, dvěma lžícemi olivového oleje, dvěma lžícemi majonézy, jednou lžičkou hořčice, dochutíme medem (nepovinné) a celou směs rozmixujeme.
5. Krok číslo 5
Salát, rajčata a avokádo rozdělíme na čtyři talíře, ozdobíme jarní cibulkou a pokapeme dresingem.
Druhou polovinu citrónu rozkrájíme na kousky a podáváme k řízku a opečeným bramborům.
Nutriční hodnoty
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Sacharidy
37 gramů
Energie
1 Kilocalorie
Tuky
16.2 gramů
Protein
12.1 gramů