Vegetariánské koule jsou brusinková omáčka

Vegetariánské kuličky s brusinkovou omáčkou

4 porce
35 MIN
středně pokročilí

Složení

2 balení Garden Gourmet Veggie kuličky
1 pomeranč
125 ml červeného vína
200 ml houbového vývaru
2 lžíce medu nebo cukru
225 čerstvých brusinek
1 lžička bramborového škrobu
olivový olej na smažení
1 snítka tymiánu na ozdobu
Zkopírovat ingredience
ingredience zkopírovány!

Vegetariánské kuličky s brusinkovou omáčkou

Příprava

1.

Pomeranč omyjeme a pomocí škrabky na zeleninu oloupeme kůru z jedné poloviny. Kůru z druhé poloviny nastrouháme jemným struhadlem. Oloupaný pomeranč rozdělíme na poloviny a vymačkáme šťávu.

2.

Víno, vývar, pomerančový džus, nastrouhanou pomerančovou kůru, brusinky a med (nebo cukr) přivedeme k varu. Vaříme, dokud brusinky nezměknou.

3.

Pomocí tyčového mixéru vytvoříme jemnou brusinkovou omáčku.

4.

Aby se omáčka lépe spojila, smícháme bramborový škrob s trochou vody. Tu nalijeme za stálého míchání do vzniklé brusinkové omáčky a necháme povařit.

5.

Slupky kůry (z poloviny pomeranče) nakrájíme na velmi tenké proužky a přivedeme k varu spolu se 100 ml vody a lžící cukru. Vaříme v cukrovém sirupu asi 5 minut, dokud nejsou měkké, poté je necháme vychladnout.

6.

Vegetariánské kuličky připravíme podle pokynů na obalu. Přendáme do slavnostní mísky a přelijeme brusinkovou omáčkou. Nakonec ozdobíme proužky pomerančové kůry a tymiánem.

Tips

Kulinářské tipy

Chutné s:
- Pyré ze sladkých brambor, lískovými oříšky a petrželkou;
- restovaným divokým špenátem s červenou cibulí, piniovými oříšky a rozinkami;
- nebo praženou růžičkovovou kapustou s balzamikovým octem, semínky granátového jablka a piniovými oříšky.
Nutriční hodnoty
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Energie
388.2 Kiloklorie
Protein
24.4 gramů
Sacharidy
26.1 gramů
Tuky
16.3 gramů