Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gado-gado salát

Veganské indonéské gado gado

Serving 4 porce
Trvání 30 MIN
Náročnost Náročný

Složení

2 balení Garden Gourmet Veggie kuličky
200 g bílé rýže
200 g špičatého zelí
200 g zelených fazolí
1 střední mrkev
1 okurka
75 g fazolových klíčků
1 šalotka (na omáčku)
1 velký stroužek česneku (na omáčku)
1 lžíce oleje (na omáčku)
3 lžíce hrubého arašídového másla (na omáčku)
2 lžíce sladké sójové omáčky (na omáčku)
250 ml kokosového mléka (na omáčku)
1 polévková lžíce sambal oelek (na omáčku)
20 gramy Cibule, dehydrované vločky
Zkopírovat ingredience
ingredience zkopírovány!

Veganské indonéské gado gado

Rádi objevujete nová jídla a taje orientálních kuchyní? Přeneste se s námi na chvílku do Indonésie a vyzkoušejte náš recept na veganskou verzi tradičního pokrmu Gado-Gado! Gado Gado je druh salátu, který vás překvapí nejen nevšední kombinací chutí, ale i svou jednoduchou přípravou! Inspirujte se už dnes a zažijte chutě Indonésie!

Příprava

1. DEJTE VAŘIT VODU

Přivedeme k varu pánev s velkým množstvím vody a trochou soli, kde poté budeme zeleninu blanšírovat. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Odstraníme konce zelených fazolí a nakrájíme je na polovinu. Špičaté zelí nakrájíme na nudličky a okurku na plátky nebo tyčinky.

2. UVAŘTE RÝŽI A ZELENINU BLANŠÍRUJTE VEDLE

Rýži uvaříme podle pokynů na obalu. Zeleninu (kromě okurky) postupně po jednomu druhu zvlášť blanšírujeme ve vroucí vodě. Po vyndání z pánve zeleninu opláchneme pod studenou vodu a osušíme.

3. NA ARAŠÍDOVOU OMÁČKU BUDETE POTŘEBOVAT

Nyní si připravíme arašídovou omáčku. Šalotku a česnek nasekáme nadrobno a orestujeme na oleji do průsvitnosti. Poté přidáme arašídové máslo a přilijeme kokosové mléko. Mícháme dokud se vše nespojí a omáčka nebude krásně hladká. Necháme projít varem a podle chuti dochutíme sójovou omáčkou a sambalem.

4. OSMAŽTE VEGGIE KULIČKY A SMÍCHEJTE ZELENINU S RÝŽÍ

Garden Gourmet Veggie kuličky připravíme na pánvi podle pokynů na obalu. Do teplé rýže vmícháme fazole, mrkev, špičaté zelí, fazolové klíčky, okurku a nakonec přidáme hotové Garden Gourmet Veggie kuličky.

5. PODÁVEJTE GADO-GADO S ARAŠÍDOVOU ZÁLIVKOU, DOBROU CHUŤ!

Jako závěrečnou tečku salát polijte arašídovou omáčkou a posypte smaženou cibulkou, empingem, seroendengem nebo sambalem. Dobrou chuť!

Nutriční hodnoty

REFERENČNÍ HODNOTY

Per Serving

Sacharidy
67.1 gramů
Energie
1 Kilocalorie
Tuky
20.3 gramů
Protein
1 gram
Tento recept je připravený s