Přivedeme k varu pánev s velkým množstvím vody a trochou soli, aby se zelenina zbledla. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Odstraníme konce zelených fazolí a nakrájíme je na polovinu. Špičaté zelí nakrájíme na nudličky a okurku na plátky nebo tyčinky.
Složení
2 balení Garden Gourmet Veggie kuličky
200 g bílé rýže
200 g špičatého zelí
200 g zelených fazolí
1 střední mrkev
1 okurka
75 g fazolových klíčků
1 šalotka (na omáčku)
1 velký stroužek česneku (na omáčku)
1 lžíce oleje (na omáčku)
3 lžíce hrubého arašídového másla (na omáčku)
2 lžíce sladké sójové omáčky (na omáčku)
250 ml kokosového mléka (na omáčku)
1 polévková lžíce sambal oelek (na omáčku)
20 gramy Cibule, dehydrované vločky
Veganské indonéské Gado-Gado
Chcete vyzkoušet veganskou verzi tradičního gado-gado? Toto je vaše šance! Užijte si fantastickou indonéskou chuť!
Příprava
1.
2.
Uvaříme rýži podle pokynů na obalu. Zeleninu (kromě okurky) blanšírujeme zvlášť ve vroucí vodě. Opláchneme je na sítu pod studenou vodou a osušíme.
3.
Arašídová omáčka: šalotku a česnek nasekáme nadrobno a orestujeme je na oleji do průsvitnosti. Přidáme arašídové máslo a kokosové mléko a mícháme do hladka a přivedeme k varu. Dochutíme sójovou omáčkou a sambalem.
4.
Indické kuličky osmažíme ze všech stran podle pokynů na obalu. Fazole, mrkev, fazolové klíčky, špičaté zelí, okurku a indické kuličky rozdělíme teplou rýží.
5.
Podávejte s arašídovou omáčkou a smaženou cibulkou, empingem, seroendengem a sambalem.
Nutriční hodnoty
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Sacharidy
67.1 gramů
Energie
1 Kilocalorie
Tuky
20.3 gramů
Protein
1 gram