Veganské indonéské Gado-Gado

4 servings Serving
30 MIN Trvání
Náročný Náročnost

Složení

2 balení Garden Gourmet Veggie kuličky
200 g bílé rýže
200 g špičatého zelí
200 g zelených fazolí
1 střední mrkev
1 okurka
75 g fazolových klíčků
1 šalotka (na omáčku)
1 velký stroužek česneku (na omáčku)
1 lžíce oleje (na omáčku)
3 lžíce hrubého arašídového másla (na omáčku)
2 lžíce sladké sójové omáčky (na omáčku)
250 ml kokosového mléka (na omáčku)
1 polévková lžíce sambal oelek (na omáčku)
20 gramy Cibule, dehydrované vločky
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Příprava

Přivedeme k varu pánev s velkým množstvím vody a trochou soli, aby se zelenina zbledla. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Odstraníme konce zelených fazolí a nakrájíme je na polovinu. Špičaté zelí nakrájíme na nudličky a okurku na plátky nebo tyčinky.

Uvaříme rýži podle pokynů na obalu. Zeleninu (kromě okurky) blanšírujeme zvlášť ve vroucí vodě. Opláchneme je na sítu pod studenou vodou a osušíme.

Arašídová omáčka: šalotku a česnek nasekáme nadrobno a orestujeme je na oleji do průsvitnosti. Přidáme arašídové máslo a kokosové mléko a mícháme do hladka a přivedeme k varu. Dochutíme sójovou omáčkou a sambalem.

Indické kuličky osmažíme ze všech stran podle pokynů na obalu. Fazole, mrkev, fazolové klíčky, špičaté zelí, okurku a indické kuličky rozdělíme teplou rýží.

Podávejte s arašídovou omáčkou a smaženou cibulkou, empingem, seroendengem a sambalem.

Nutritional Information
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Energie
621.36 Kiloklorie
Sacharidy
67.08 gramů
Protein
41.07 gramů
Tuky
20.29 gramů