Celou dýni nakrájíme na kostky a polovinu uvaříme v mírně osolené vodě doměkka.
Složení
Těstoviny, dýně a veggie kuličky
Příprava
Také cuketu a rajčata nakrájíme na kostky. Cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno. Odstraníme lístky tymiánu z větviček a jemně je pokrájíme.
Těstoviny uvaříme podle pokynů na obalu. Předehřejeme troubu na 200 ° C. Nakrájenou cibuli, česnek, tymián, zbývající dýni a cuketu osmahneme na pánvi na trošce olivového oleje. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi 10 minut.
Na vrch směsi nastrouháme citronovou kůru z 1/2 citronu. Přidáme rajčatovou pastu a nakrájená rajčata. Chvíli restujeme a dochutíme solí a pepřem.
Uvařenou dýni rozmixujeme do hladké pasty a přimícháme k dušené zelenině. Nyní přidáme uvařené těstoviny. V případě potřeby zředíme směs trochou vody.
V pánvi rozpálíme olivový olej a připravíme Garden Gourmet kuličky podle návodu na obalu. Těstovinovou směs přendáme do zapékací mísy a rozdělíme na ní připravené kuličky. Posypeme veganským sýrem a necháme asi 5 minut zapéct v troubě. Pak už stačí jen hotové těstoviny s krásně křupavou sýrovou krustou naservírovat a vychutnat si jejich jedinečnou chuť!