Gratinované těstoviny s dýňovými a vegetariánskými kuličkami

Těstoviny, dýně a veggie kuličky

2 porce
50 MIN
Náročný

Složení

1 balení Garden Gourmet Veggie kuličky
400 g dýně
150 g cukety
1 cibule
1 stroužek česneku
1 velké rajče
olivový olej na smažení
200 g suchých těstovin
1 polévková lžíce rajčatové pasty
½ bio citronu
2 větvičky čerstvého tymiánu
125 g strouhaného veganského sýra
špetka soli
špetka černého pepře
Zkopírovat ingredience
ingredience zkopírovány!

Těstoviny, dýně a veggie kuličky

Příprava

1. Krok číslo 1

Celou dýni nakrájíme na kostky a polovinu uvaříme v mírně osolené vodě doměkka.

2. Krok číslo 2

Také cuketu a rajčata nakrájíme na kostky. Cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno. Odstraníme lístky tymiánu z větviček a jemně je pokrájíme.

3. Krok číslo 3

Těstoviny uvaříme podle pokynů na obalu. Předehřejeme troubu na 200 ° C. Nakrájenou cibuli, česnek, tymián, zbývající dýni a cuketu osmahneme na pánvi na trošce olivového oleje. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi 10 minut.

4. Krok číslo 4

Na vrch směsi nastrouháme citronovou kůru z 1/2 citronu. Přidáme rajčatovou pastu a nakrájená rajčata. Chvíli restujeme a dochutíme solí a pepřem.

5. Krok číslo 5

Uvařenou dýni rozmixujeme do hladké pasty a přimícháme k dušené zelenině. Nyní přidáme uvařené těstoviny. V případě potřeby zředíme směs trochou vody.

6. Krok číslo 6

V pánvi rozpálíme olivový olej a připravíme Garden Gourmet kuličky podle návodu na obalu. Těstovinovou směs přendáme do zapékací mísy a rozdělíme na ní připravené kuličky. Posypeme veganským sýrem a necháme asi 5 minut zapéct v troubě.

Nutriční hodnoty
REFERENČNÍ HODNOTY

Per Serving

Sacharidy
122.3 gramů
Energie
955.1 Kiloklorie
Tuky
25.8 gramů
Protein
57.3 gramů