Marinádu připravte smícháním sójové omáčky, ústřicové omáčky, sezamového oleje, zázvoru, medu, česnekového prášku a černého pepře. Ústřicovou omáčku můžete nahradit klasickou rybí, nebo veganskou verzí, která se vyrábí z hub shitake a mořských řas.
Složení
Marinované veggie kuličky s rýží
Veggie kuličky Garden Gourmet si perfektně rozumí s rýží a tuhle kombinaci můžete připravit snad na sto různých způsobů. V tomto receptu na kuličky vám ukážeme, jak na vynikající marinádu, která celému jídlu dodá asijský nádech. Nezapomeňte, že marinování chce svůj čas a proto pokrm začněte připravovat s dostatečným předstihem a ne až když už vám kručí v břiše.
Příprava
Veggie kuličky Garden Gourmet pořádně obalíme v marinádě a necháme odležet alespoň jednu hodinu v lednici. Pokud kuličky necháte marinovat přes noc, bude chuť ještě výraznější.
Rýži si vždy připravte čerstvou a to způsobem, jaký máte nejradši. Co se týče typu rýže, k marinovaným kuličkám se bude nejvíc hodit jasmínová nebo basmati.
Do pánve přidejte trochu rostlinného oleje, na kterém osmahněte dostatečně uleželé kuličky. Zhruba za 4 minuty budou kuličky hotové, nezapomeňte je v půlce smažení obrátit, ať jsou důkladně propočené ze všech stran. Marinádu, která vám po kuličkách zbyla, nevyhazujte, ještě se bude hodit.
Uvařenou rýži rozdělte do misek. Na ni rozprostřete připravené marinované kuličky. Posypte sezamovými semínky, nakrájenou jarní cibulkou, semínky granátového jablka a kukuřicí. Nakonec polijte zbytkem marinády a plnohodnotný oběd či večeře je na světě.