Cizrnu sceďte a tekutinu si ponechte. Ručním mixérem rozšlehejte 3 velké lžíce tekuté cizrny a po kapkách přidávejte slunečnicový olej, dokud nevznikne majonéza (čím více oleje přidáte, tím hustší bude omáčka). Poté vmíchejte tahini a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
Složení
Falafel Bowl
Příprava
Červenou cibuli nakrájejte na kolečka, bohatě pokapejte limetkovou šťávou a nechte marinovat. Cizrnu orestujte na pánvi na trošce oleje a posypte za'atarem, který vaší Falafel Bowl dodá ten správný orientální nádech.
Quinou uvařte podle návodu na obalu. Použít můžete teplou nebo vychlazenou podle vlastní chuti.
Mrkev nakrájejte na tenké proužky nebo ji nakrájejte „spirálovým“ vykrajovátkem – na talíři to vypadá opravdu efektně. Avokádo nakrájejte na plátky nebo kostičky. Cherry rajčata rozpulte a přidejte k ostatním ingrediencím.
Falafel opečte ze všech stran dozlatova podle návodu na obalu. Do misek rozdělte trochu římského salátu a kolem dokola nandejte quinou, zeleninu a falafel. Ozdobte semínky granátového jablka a podávejte s majonézou tahini. Zbylou tahini majonézu si uchovejte v lednici pro pozdější použití, třeba na jiný typ Falafel Bowl. Nechte si chutnat!
