Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
No waste Sensational Burger with Ailoli and Potato Peels

Bez plýtvání – Veganský burger s aioli a hranolkami z bramborových slupek

Serving 4 porce
Trvání 40 MIN
Náročnost středně pokročilí

Složení

2 balení Garden Gourmet Vegan Burger
100 ml cizrnové vody
2 lžičky hořčice
1 lžíce citronové šťávy
600 g brambor
1 červená paprika
1/2 cukety
1 červená cibule
1/2 lilku
3 rajčata
Sůl a pepř
3 stroužky česneku
1 lžíce rozmarýnu
1 lžíce tymiánu
1 list salátu (volitelně)
Slunečnicový olej
Zkopírovat ingredience
ingredience zkopírovány!

Bez plýtvání – Veganský burger s aioli a hranolkami z bramborových slupek

Hledáte recept na veganský burger, který se postará o vaše chuťové buňky, ale i zbytky v kuchyni? Využijte všechny své suroviny na 100 % a vyzkoušejte tento netradiční recept na burger, který je plný barev a chutí! Překvapí vás kombinace aioli, ratatouille, burgeru a nečekaně vynikajících hranolek ze slupek brambor!

Příprava

1. Vytvořte aioli

V misce smíchejte tekutinu z cizrny (60ml) se šťávou z půlky citronu, dvěma najemno nasekanými stroužky česneku a 1 lžičkou hořčice. Směs rozmixujte tyčovým nebo ručním mixérem, dokud nebude nadýchaná. Za stálého míchání přilévejte olej (250 ml), dokud nevznikne majonéza. Čím více oleje přidáte, tím bude hustší. Dochuťte solí a pepřem. Zbylou cizrnu můžete uchovat v lednici alespoň 2 dny. Hummus si zamrazte nebo použijte do salátu – například s vařenou řepou, kapary, koprem a kuličkami Garden Gourmet nebo grilovanými kousky.

2. Smažte slupky z brambor

Předehřejte troubu na 180C. V ideálním případě využijete bramborové slupky, které vám zbyly z předchozího vaření. Pokud je nemáte, nakrájejte horní a spodní část brambor a nahrubo je oloupejte. Oloupané brambory uchovejte ve vodě pro pozdější použití (maximálně 2 dny). Bramborové slupky dobře omyjte a nechte je chvíli ve vodě. Sceďte a řádně je osušte. Ve velké pánvi rozehřejte na vysokou teplotu trochu slunečnicového oleje. Bramborové slupky zlehka opečte dokřupava a do zlatova. Vyjměte je z oleje na kuchyňský papír. Rozdělte je na pekáč, posypte trochou tymiánu a rozmarýnu a vložte do trouby na dalších 5 až 8 minut. Poté je posypte solí.

3. Udělejte ratatouille

Papriku, cuketu, lilek, červenou papriku (bez semínek), červenou cibuli a rajčata nakrájíme na malé kostičky. Za stálého míchání opékejte kostky zeleniny na oleji asi 5 minut, dokud nebudou hotové. Na poslední chvíli přidejte rajče a dochuťte solí, pepřem a trochou tymiánu a rozmarýnu.

4. Upečte burger

Garden Gourmet Veganský burger opečte podle návodu na obalu do zlatova. Burger položte na list salátu. Sestavte vše dohromady a užijte si toto skvělé jídlo!

Nutriční hodnoty

REFERENČNÍ HODNOTY

Per Serving

Sacharidy
1 gram
Energie
418.8 Kiloklorie
Tuky
19.2 gramů
Protein
19.1 gramů