Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Udělejte pro sebe i planetu něco dobrého s našimi veggie pochoutkami

What's new

Chcete si vychutnávat dobré jídlo, ale nezanechat stopy na planetě? Leden je měsíc předsevzetí, ale také veganství, a to je skvělá příležitost, jak začít. Bez ohledu na to, zda jste #vegetarian nebo #cokolitarian, tento měsíc můžete být i #planetarian. Zapojte se do Garden Gourmet výzev a stravujte se tak, abyste potěšili své zdraví i planetu.

Připravili jsme si pro vás 4 lednové výzvy, ve kterých vám ukážeme, že se můžete najíst zároveň zdravě i chutně

Jak na to?

1. Stáhněte si jednoduchý lednový checklist – zde na stránce nebo v highlights na našem instagramovém profilu @gardengourmetcz.

Pokud jste na mobilu tak dlouze podržte obrázek checklistu a poté ho uložte.

2. Odškrtávejte si výzvy, do kterých se zapojíte.

3. Nahrajte si checklist na Instagram stories, označte @gardengourmetcz, a jste ve hře. Nezapomeňte si účet nastavit jako veřejný, abychom označení viděli. 😊 

Kompletní pravidla soutěže najdete TADY

Výzva 1: Bez masa a beze stopy #flexitarian

Věděli jste, že Garden Gourmet veggie burger po sobě zanechává o 75 % méně uhlíkové stopy než klasický burger? Přitom chutná stejně dobře, a co víc, má v sobě také spoustu živin. Je ze sójového proteinu a najdete v něm vlákninu i bílkoviny. A navíc prská, voní, pouští šťávu, a chutná stejně jako burger z masa. I proto se stal vítězem poroty v prestižní soutěži chutí Taste Awards 2022! Jezte v duchu #veganuary a vyzkoušejte si v průběhu ledna naše veggie dobroty – ať jste vegan nebo masožravec, který se rostlin nebojí.

Výzva 2: Lokálně a beze stopy #lokaltarian

Nákupy lokálních surovin jsou výhrou na všech frontách – získáte čerstvější ingredience, podpoříte lokální produkci a snížíte svou uhlíkovou stopu. K přípravě našich Garden Gourmet receptů navíc většinou potřebujete suroviny, které na trzích bez problémů najdete. Ovoce, zelenina, luštěniny, to vše je součástí našich veggie dobrot. Tak šup, skočte tento týden na trh, zavařte to konzervantům a zavařte si radši s čerstvou zeleninou.

Výzva 3: Bez plýtvání a beze stopy #neplytarian

Nikdo není nadšený, když musí vyhodit jídlo. Snažte se vyhazování jídla co nejvíce omezit,  nakupujte s rozumem a jen tolik, kolik opravdu spotřebujete. Když toho uvaříte víc, schovejte si jídlo i na další den. Neplýtváním pomůžete své peněžence a ušetříte také prostor v ledničce.

Výzva 4: Bez igelitky a beze stopy #ekotarian

Igelitky už se nenosí, ne že by šustění a loga supermarketů nebyly v módě, ale proč si pro vaše nákupy neobstarat praktičtější, trvanlivější a stylovější tašku?