Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celer a mrkev nakrájíme na drobné kostičky. Lístky bylinek nasekáme na jemno. Do středního hrnce dáme vodu a přivedeme k varu.
Složení
1 balení Garden Gourmet Sensational mleté
1 cibule
1 stonek řapíkatého celeru
1 větší mrkev
olivový olej na smažení
2 lžičky italských bylinek
1 polévková lžíce rajčatové pasty
400 g gnocchi (balené nebo čerstvé)
1 malá sklenice brusinkové šťávy (nebo červeného vína)
1 plechovka krájených rajčat
špetka soli
špetka černého pepře
1 polévková lžíce mraženého hrášku
nastrouhaný (veganský) sýr
Veggie Boloňské Gnocchi
Příprava
1. Krok číslo 1
2. Krok číslo 2
Nakrájenou zeleninu spolu s bylinkami krátce osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme veggie mleté a spolu s rajčatovým protlakem chvíli restujeme. Přilijeme brusinkovou šťávu (nebo červené víno) a krátce zredukujeme.
3. Krok číslo 3
Do směsi přidáme krájená rajčata a hrášek. Za stálého míchání přivedeme k varu a dusíme asi 15 minut. Dochutíme solí a pepřem. Gnocchi vaříme ve vroucí vodě asi 4 minuty, dokud nevyplují. Scedíme je a pokapeme olivovým olejem.
4. Krok číslo 4
Poté nočky opatrně vložíme do boloňské omáčky a podáváme posypané strouhaným sýrem.
Nutriční hodnoty
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Sacharidy
179 gramů
Energie
1028.8 Kiloklorie
Tuky
12 gramů
Protein
50.1 gramů