Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Celer a mrkev nakrájejte na drobné kostičky. Lístky bylinek nasekejte najemno. Do středního hrnce dejte vodu a přiveďte k varu.
Složení
Veggie Boloňské Gnocchi
Jak chutná vegetariánská boloňská? Možná nám to nebudete věřit, ale je opravdu vynikající a nezaostává ani za původní recepturou. S Garden Gourmet si tuto nejpopulárnější italskou omáčku na pastu můžete vychutnat i ve vegetariánské verzi. Příprava bude tentokrát trochu náročnější a zabere zhruba padesát minut. Hlavní roli bude hrát opět naše Garden Gourmet Sensational Mleté, které vypadá, voní i chutná podobně jako skutečné maso. Nepodceňujte v přípravě ani koření a zeleninu. V celkové chuti hrají velmi důležitou roli.
Příprava
Nakrájenou zeleninu spolu s bylinkami krátce osmahněte na rozpáleném oleji. Přidejte veggie mleté a spolu s rajčatovým protlakem chvíli restujte. Přilijte brusinkovou šťávu (nebo červené víno) a krátce zredukujte.
Do směsi přidejte krájená rajčata a hrášek. Za stálého míchání přiveďte k varu a duste asi 15 minut. Dochuťte solí a pepřem. Gnocchi vařte ve vroucí vodě asi 4 minuty, dokud nevyplují. Sceďte je a pokapejte olivovým olejem.
Poté nočky opatrně vložte do boloňské omáčky a podávejte posypané strouhaným sýrem. Použít můžete veganský strouhaný sýr nebo třeba italský parmezán, záleží na vašich chutích a preferencích. Nezapomínejte ani na vhodné doplňky. K boloňské omáčce se v Itálii tradičně podává červené víno s nádechy ovocných plodů. Pokud už máte dobrotu na talíři, nezbývá než popřát – Buon appetito!