Gnocci se senzací

Veggie Boloňské Gnocchi

2 porce
50 MIN
Náročný

Složení

1 balení Garden Gourmet Sensational mleté
1 cibule
1 stonek řapíkatého celeru
1 větší mrkev
olivový olej na smažení
2 lžičky italských bylinek
1 polévková lžíce rajčatové pasty
400 g gnocchi (balené nebo čerstvé)
1 malá sklenice brusinkové šťávy (nebo červeného vína)
1 plechovka krájených rajčat
špetka soli
špetka černého pepře
1 polévková lžíce mraženého hrášku
nastrouhaný (veganský) sýr
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Příprava

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celer a mrkev nakrájíme na drobné kostičky. Lístky bylinek nasekáme na jemno. Do středního hrnce dáme vodu a přivedeme k varu.

Nakrájenou zeleninu spolu s bylinkami krátce osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme veggie mleté a spolu s rajčatovým protlakem chvíli restujeme. Přilijeme brusinkovou šťávu (nebo červené víno) a krátce zredukujeme.

Do směsi přidáme krájená rajčata a hrášek. Za stálého míchání přivedeme k varu a dusíme asi 15 minut. Dochutíme solí a pepřem. Gnocchi vaříme ve vroucí vodě asi 4 minuty, dokud nevyplují. Scedíme je a pokapeme olivovým olejem.

Poté nočky opatrně vložíme do boloňské omáčky a podáváme posypané strouhaným sýrem.

Nutriční hodnoty
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Energie
1028.8 Kiloklorie
Protein
50.1 gramů
Sacharidy
179 gramů
Tuky
12 gramů
The recipe is made with