Předehřejte troubu na 200℃. Brambory oloupejte a nakrájejte na stejné kousky. Vařte je asi 20 minut a sceďte. Mezitím ohřejte mléko spolu s máslem, dokud se nerozpustí.
Složení
Shepherd's pie
Příprava
Brambory rozmačkejte. Vmíchejte teplé mléko s máslem do brambor pomocí metly a stále míchejte, dokud nebudou vzdušné. Pyré udržujte teplé s pokličkou na pánvi.
Zatímco se brambory vaří, nakrájíme česnek, celer, cibuli, mrkev a houby na kousky. Tymián a rozmarýn nasekáme nadrobno.
Nakrájenou zeleninu s bylinkami opékejte na oleji na pánvi asi 5 minut. Přidáme rajčatový protlak a chvíli restujeme.
Přidejte 'mleté maso' a opékejte do hladka. Poté přisypeme mouku a necháme chvíli opékat. Zalijeme červeným vínem, necháme přejít varem a přidáme vývar s hráškem. Přiveďte k varu a nechte vařit asi 5 minut, dokud nevznikne mírně hustá tekutá směs na mleté maso. V případě potřeby přidejte další vývar
Směs nandejte do velké zapékací mísy a na ni rozložte bramborovou kaši. Posypeme strouhaným sýrem a strouhankou. Koláč pečte uprostřed trouby asi 15 minut do hnědé barvy.
