Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Vegetariánský pastýřský koláč

Shepherd's pie

Serving 4 porce
Trvání 1 H.
Náročnost středně pokročilí

Složení

2 balení Garden Gourmet Sensational mleté
1,2 kg neoloupaných moučných brambor
150 g hrášku
150 g žampionů
1 řapíkatý celer
1 mrkev
1 cibule
1 stroužek česneku
250 ml zeleninového vývaru (z 1/2 kostky vývaru)
150 až 200 ml rostlinného mléka
150 ml červeného vína
100 g strouhaného (veganského) sýra
50 g veganského másla nebo olivového oleje
25 g mouky
2 lžíce strouhanky
1 lžička rajčatového protlaku
4 snítky tymiánu a 2 snítky rozmarýnu (nebo1 lžička sušených bylinek od každého druhu)
olivový olej na smažení
Zkopírovat ingredience
ingredience zkopírovány!

Shepherd's pie

Tento vegetariánský slaný koláč připravený z Garden Gourmet Sensational mletého vás zaručeně zahřeje po chladném podzimním/zimním dni!

Příprava

1. PŘEDEHŘEJTE TROUBU A DEJTE UVAŘIT BRAMBORY

Předehřejte troubu na 200℃. Brambory oloupejte a nakrájejte na stejné kousky. Vařte je asi 20 minut a sceďte. Mezitím ohřejte mléko spolu s máslem, dokud se nerozpustí.

2. UDĚLEJTE PYRÉ Z BRAMBOR

Brambory rozmačkejte. Vmíchejte teplé mléko s máslem do brambor pomocí metly a stále míchejte, dokud nebudou vzdušné. Pyré udržujte teplé s pokličkou na pánvi.

3. NAKRÁJEJTE SI ZELENINU

Zatímco se brambory vaří, nakrájíme česnek, celer, cibuli, mrkev a houby na kousky. Tymián a rozmarýn nasekáme nadrobno.

4. ZELENINU PEČTE A PŘIDEJTE RAJČATOVÝ PROTLAK

Nakrájenou zeleninu s bylinkami opékejte na oleji na pánvi asi 5 minut. Přidáme rajčatový protlak a chvíli restujeme.

5. OPEČTE "MLETÉ MASO"

Přidejte 'mleté maso' a opékejte do hladka. Poté přisypeme mouku a necháme chvíli opékat. Zalijeme červeným vínem, necháme přejít varem a přidáme vývar s hráškem. Přiveďte k varu a nechte vařit asi 5 minut, dokud nevznikne mírně hustá tekutá směs na mleté maso. V případě potřeby přidejte další vývar

6. SMĚS A KAŠI DEJTE DO ZAPÁKACÍ MÍSY A ZAPEČTE SE SÝREM

Směs nandejte do velké zapékací mísy a na ni rozložte bramborovou kaši. Posypeme strouhaným sýrem a strouhankou. Koláč pečte uprostřed trouby asi 15 minut do hnědé barvy.

Tips

Kulinářské tipy

Výroba vlastní strouhanky
Strouhanku si můžete snadno vyrobit sami tak, že dáte trochu (starého) chleba do trouby, aby se vysušil, a rozdrobte ho prsty nebo kuchyňským robotem.
Nutriční hodnoty

REFERENČNÍ HODNOTY

Per Serving

Sacharidy
68.5 gramů
Energie
711.2 Kiloklorie
Tuky
30.6 gramů
Protein
33.6 gramů