Vegetariánský pastýřský koláč

Shepherd's pie

4 servings
1 H. 5 MIN
středně pokročilí

Ingredients

2 balení Garden Gourmet Sensational mleté
1,2 kg neoloupaných moučných brambor
150 g hrášku
150 g žampionů
1 řapíkatý celer
1 mrkev
1 cibule
1 stroužek česneku
250 ml zeleninového vývaru (z 1/2 kostky vývaru)
150 až 200 ml rostlinného mléka
150 ml červeného vína
100 g strouhaného (veganského) sýra
50 g veganského másla nebo olivového oleje
25 g mouky
2 lžíce strouhanky
1 lžička rajčatového protlaku
4 snítky tymiánu a 2 snítky rozmarýnu (nebo1 lžička sušených bylinek od každého druhu)
olivový olej na smažení
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Preparation

Předehřejte troubu na 200℃. Brambory oloupejte a nakrájejte na stejné kousky. Vařte je asi 20 minut a sceďte. Mezitím ohřejte mléko spolu s máslem, dokud se nerozpustí.

Brambory rozmačkejte. Vmíchejte teplé mléko s máslem do brambor pomocí metly a stále míchejte, dokud nebudou vzdušné. Pyré udržujte teplé s pokličkou na pánvi.

Zatímco se brambory vaří, nakrájíme česnek, celer, cibuli, mrkev a houby na kousky. Tymián a rozmarýn nasekáme nadrobno.

Nakrájenou zeleninu s bylinkami opékejte na oleji na pánvi asi 5 minut. Přidáme rajčatový protlak a chvíli restujeme.

Přidejte 'mleté maso' a opékejte do hladka. Poté přisypeme mouku a necháme chvíli opékat. Zalijeme červeným vínem, necháme přejít varem a přidáme vývar s hráškem. Přiveďte k varu a nechte vařit asi 5 minut, dokud nevznikne mírně hustá tekutá směs na mleté maso. V případě potřeby přidejte další vývar

Směs nandejte do velké zapékací mísy a na ni rozložte bramborovou kaši. Posypeme strouhaným sýrem a strouhankou. Koláč pečte uprostřed trouby asi 15 minut do hnědé barvy.

Nutritional Information
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Energie
711.2 Kiloklorie
Protein
33.6 gramů
Sacharidy
68.5 gramů
Tuky
30.6 gramů
The recipe is made with