Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte. Nakrájejte na kousky také papriku. Vše společně osmažte na rozpáleném oleji. Pravidelně míchejte, aby se žádná ze surovin nepřipálila. Jakmile začne cibule sklovatět, přejděte k dalšímu kroku.
Složení
Senzační chilli sin carne
Mexická kuchyně je plná pestrých chutí a vyznačuje se svým vřelým přístupem ke street foodu. Díky tomu si můžete většinu mexických specialit dopřát zcela bez příboru, nebo nanejvýš s lžící. Výjimkou není ani vegetariánské chili sin carne, které sice neobsahuje maso, ale zato plno zeleniny, luštěnin a hlavně mexických bylinek. A ačkoliv se jedná o chili, můžete ho snadno nechat jemné a o pikantnosti nechat rozhodnout samotné stolovníky.
Příprava
Přidejte „Senzační mleté“, mexické bylinky a za stálého míchání opékejte. Přidejte po několika minutách i rajčata nakrájená na kostičky a nechte je 10 minut pomalu dusit. Pokud se nám zdá směs příliš hustá, můžeme přidat trochu vody nebo zeleninového vývaru.
Přidejte fazole a zahřívejte celou směs ještě dalších 5 minut. Ideálně nechte chili krátce probublat těsně kolem bodu varu.
Připravené chilli sin carne podávejte ve velké míse. Další misky potom naplťe kysanou smetanou, nakládanou kukuřicí, tortilla chipsy, nakrájenou chilli papričkou, avokádem a čerstvým koriandrem. Takto si každý může připravit své vlastní chili.
Jako příloha postačí tortilla chipsy, ale kromě nich můžete podávat i ohřáté kukuřičné nebo pšeničné tortilly. Pokud chcete sytější jídlo, uvařte jako přílohu rýži. Tu můžete v míse před podáváním smíchat třeba s konzervovanou kukuřicí nebo hráškem.
