Cibuli, česnek, houby a mrkev nakrájejte na menší kousky. Nakrájenou cibuli nechte pár minut opékat na pánvi spolu s provensálskými bylinkami. To, že je už hotová, poznáte tak, že v pánvi začne pomalu sklovatět.
Složení
Senzační lasagne
Příprava
Poté přidejte Garden Gourmet Sensational mleté a nasekaný česnek. A vše společně smažte podle pokynů na obalu.
Přidejte mrkev a houby a opékejte ještě několik minut. K dalšímu kroku přistupte ve chvíli, kdy mrkev začne chytat zlatavou barvu a lehce měknout.
Poté do směsi přidejte krájená rajčata z plechovky. V případě potřeby podlijte vodou. Zejména ve chvíli, kdy se směs začne přichytávat ke dnu pánve.
V hrnci nebo zapékací míse rovnoměrně vrstvěte rajčatovou směs s těstovinou určenou na lasagne. Těstovinové pláty připravte podle návodu na obalu – některé se musí předem předvařit, ale většinu z nich můžete používat za syrova – změknou během pečení. Vložte do trouby rozehřáté na 180 °C asi na 30 minut. Když jsou těstoviny měkké na skus, lasagne jsou hotové.
Ihned podáváme. Pokud ale lasagne nedrží při servírování správný tvar, pomůže nám, když je necháme po upečení trochu vychladnout. Můžeme dochutit několika lístky bazalky a strouhaným parmezánem.