470af1efcd5e78aa6a7f61fad6a87ef3_200914_Garden_Gourmet_portobello_burger_new_v1.jpg

Senzačně veganský Portobello Burger

2 servings
35 MIN
středně pokročilí

Složení

1 balení Garden Gourmet Sensational Burgeru
100 g mladého špenátu
1 velká mrkev
4 velké houby portobello
1 avokádo
sůl
pepř
2 pečené papriky
1 balíček klíčků vojtěšky
½ salátové okurky
1 limetka
1 lžíce veganského (sójového) jogurtu
2 větvičky máty
slunečnicový olej
sezamová semínka
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Příprava

Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smažíme ji na pánvi s dostatečným množstvím oleje (nebo ve fritéze při 170 ° C), dokud nezíska zlatavě hnědou barvu. Po vyjmutí, rozložíme na kuchyňské utěrky, a necháme vsáknout přebytečný tuk.

Pečené papriky nakrájíme na proužky a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme dužinu avokáda a pokapeme limetkovou šťávou.

Okurku nastrouháme najemno, vymačkáme přebytečnou vodu a promícháme s jogurtem a nasekanou mátou.

Portobello houby očistěte a odstraňte stopku. Smažte je na středně rozpáleném oleji z obou stran asi 5 minut.

Garden Gourmet Sensational Burger připravte na pánvi podle pokynů na obalu.

Rozprostřete proužky pečené papriky a avokáda na dva portobello základy. Přidejte listy špenátu, vojtěšku a hamburgerové karbanátky. Nalijte jogurtovou směs na hamburgery a ozdobte kousky smažené mrkve. Na vrch položte další potobello a posypte sezamovými semínky.