Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Stuffed Butternut Pumpkin with Vegan Mince (hands)

Plněná máslová dýně se Sensational mletým

Serving 4 porce
Náročnost středně pokročilí

Složení

1 balení Garden Gourmet Sensational mleté
2 střední nebo 1,5 velké máslové dýně
1 červené jablko
100 g čerstvých/mražených brusinek
200 g rýže 3 barev nebo 150 g quinoy
35 g sušených brusinek
50 g pekanových ořechů
1 lžíce agávového sirupu nebo medu
2 snítky šalvěje a rozmarýnu
olivový olej na smažení
Zkopírovat ingredience
ingredience zkopírovány!

Plněná máslová dýně se Sensational mletým

Tato lahodná plněná máslová dýně s Garden Gourmet Sensational mletým je perfektním veganským hlavním chodem k vaší vánoční večeři!

Příprava

1. Předehřejte troubu a rozpůlte dýni

Předehřejte troubu na 200℃. Dýni podélně rozpůlte a odstraňte semínka. Vnitřní strany potřete olivovým olejem, lehce posypte solí a pepřem a položte na pečicí plech vydlabanou stranou nahoru. Pokud chcete, použijte pečicí papír.

2. Upečte dýně

Dýně pečte celkem asi 40 minut, dokud nejsou měkké a lehce zhnědlé (mělo by jít snadno propíchnout dužinu). Asi po 30 minutách je obraťte.

3. Nasekejte ořechy, brusinky a bylinky a uvařte rýži/quinou

Ořechy a sušené brusinky nasekejte nahrubo a jablko nakrájejte na malé kousky. Mezitím uvařte rýži (dle návodu) nebo quinou a sceďte. Bylinky nasekejte nadrobno a část si nechte na ozdobu.

4. Osmažte Sensational mleté

Osmažte Sensational mleté na olivovém oleji ve velké pánvi do lehce hnědé barvy. Přidejte bylinky, kousky jablek, ořechy, sušené brusinky a vše orestujte.

5. Naplňte dýně

Vyjměte dýně z trouby. Nechte je trochu vychladnout a lžičkou vydlabejte z krčku tykve část uvařené dužiny. Vyjmutou dužinu nakrájejte na kousky a smíchejte se směsí rýže/quinoy a mletého. Směsí naplňte dýně a před podáváním je ještě prohřejte v troubě.

6. Ozdobte omáčkou a podávejte. Hezké svátky!

Čerstvé brusinky povařte v troše vody s medem dokud neprasknou. Dýně ozdobte brusinkami, lístky šalvěje a rozmarýnem. A může se podávat!

Tips

Kulinářské tipy

návrh na podávání
Vynikající také s rukolovým salátem s pečenou řepou, sýrem feta, dresinkem z červeného vinného octa a pečenými dýňovými semínky.
Nutriční hodnoty

REFERENČNÍ HODNOTY

Per Serving

Sacharidy
73.5 gramů
Energie
518.6 Kiloklorie
Tuky
19.2 gramů
Protein
19.4 gramů