Batáty si připravíme alespoň půl den předem. Předehřejeme troubu na 200 ° C. Každý sladký brambor zabalíme do alobalu. Vložíme je do pekáče a necháme asi 45 minut péci. Po vytáhnutí je necháme vychladnout.
Složení
Mexické batáty
Příprava
Připravíme si guacamole: Dužinu z avokáda nakrájíme a poté rozmačkáme. Vmícháme nadrobno nasekaný česnek a dochuťíme solí, pepřem a dostatečným množstvím limetkové šťávy.
Připravíme si mangovou salsu: Oloupané a jádra zbavené mango nakrájíme na drobné kostičky. Na drobno nakrájíme také červenou cibuli, jalapeňo papričku (zbavenou semínek) a čerstvý koriandr. Všechny tyto ingredience smícháme dohromady.
Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s Garden Gourmet sensation mletým osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Dochutíme solí a pepřem. Po chvilce přidáme černé fazole zbavené nálevu a celou plechovku loupaných rajčat. Necháme pár minut dusit.
Brambory podélně nařízneme a naplňíme je směsí s Garden Gourmet sensational mletým. Volně je zabalíme do hliníkové fólie a položíme asi na 15 minut na gril. Hotové brambory podáváme s guacamole a salsou z manga. Na vrch ozdobíme koriandrem.