Zahradní labužník Senzační marinované kousky mexického stylu

Mexické Tostady

2 porce
20 MIN
středně pokročilí

Složení

1 balení Garden Gourmet Mexické kousky
1 plechovka fazolí (250 g)
1 batát (150 g)
2 velké vařené červené řepy (200 g)
1 červená cibule
1 limetka
100 g dětského špenátu
4 až 6 malých kukuřičných tortil
2 zralá avokáda na guacamole (viz. tip šéfkuchaře)
1 polévková lžíce mexických bylin (tymián, chilli, rozmarýn, česnekový prášek)
olivový olej na smažení
2 lžičky creme fraiche nebo zakysané smetany (na guacamole)
1 malé rajče (na guacamole)
1 stroužek česneku (na guacamole)
kolečka červené nakládané cibule
1 jalapeňo paprička
pár lístků čerstvého koriandru
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Příprava

1.

Troubu předehřejeme na 200 ° C. Sladké brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Fazole scedíme a řepu nakrájíme také na kostky. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka a pokapeme šťávou z poloviny limetky.

2.

Sladké brambory osmahneme cca 10 minut na pánvi s trochou oleje. Kousky řepy opláchneme a krátce je opečeme spolu se sladkým bramborem. Přidáme fazole a mexické koření a necháme prohřívat.

3.

Garden Gourmet marinované mexické kousky osmažíme na pánvi podle pokynů na obalu. Tortilly vložíme do alobalu a ohřejeme v troubě.

4.

Každou tortilu potřeme asi lžící guacamole, na které položíme lístky špenátu. Pečené sladké brambory s řepou a fazolemi rozdělíme na špenát a na vrch dáme marinované mexické kousky. Ozdobíme pokrájenou jalapeňo papričkou, nakládanou červenou cibulí a lístky koriandru. Tip šéfkuchaře! Na přípravu guacamole rozmačkáme 2 zralá avokáda, která smícháme spolu s jednou lžící crème fraîche, 1 kusem na jemno nakrájeného rajčete (pouze dužinu bez semen), 1 jemně nasekaným stroužkem česneku. Dochutíme solí, pepřem, limetkovou šťávou a nahrubo nasekaným čerstvým koriandrem .

Nutriční hodnoty
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Energie
729.6 Kiloklorie
Protein
42.6 gramů
Sacharidy
118.3 gramů
Tuky
10 gramů