limetková polévka

Mexická limetková polévka

3 servings
30 MIN
středně pokročilí

Ingredients

2 balení Garden Gourmet Mexické kousky
1 L zeleninového vývaru
2 měkké tortillové zábaly
2 rajčata
1 avokádo
1 červená cibule
1 zelený jalapeno pepř
3 limetky
1 jarní cibulka
1 chipotle pepř (uzený mexický pepř)
1 svazek koriandru
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Preparation

Přivedeme vývar k varu. Rajčata oloupeme tak, že slupku naporcujeme a na několik sekund ponoříme do mírně vroucího vývaru. Ihned je opláchneme pod studenou vodou a slupku z rajčat oloupeme. Rajčata nakrájíme na kousky a odstraníme semínka. Přidáme klíny do vývaru.

Kousky filé osmažíme na troše oleje podle pokynů na obalu. Avokádo rozkrojíme na polovinu, vyjmeme pecku, rozpůlíme půlky a oloupeme slupku z avokáda. Jarní cibulku, červenou cibuli a jalapeňo nakrájíme na tenká kolečka.

Tortilly nakrájíme na trojúhelníky nebo nudličky, orestujeme je na troše oleje na pánvi do hněda. Vývar dochutíme limetkovou šťávou.

Avokádo, papričku jalapeňo a filé rozdělíme na hluboké talíře.

Ozdobíme červenou cibulkou, jarní cibulkou a koriandrem a posypeme chipotle nebo sušenou červenou paprikou. Podáváme se smaženou tortillou.

TIP NA ZBYTKY: - Koriandr je citlivá bylina, která rychle zvadne. Tomu můžete zabránit tím, že svazíte svazek do vlhkého kuchyňského papíru a poté ho uložíte do uzavíratelné plastové nádoby v chladničce. Takto můžete své bylinky skladovat o 3 dny déle. - Pokud máte náhodou několik papriček jalapeno, nebo si je můžete koupit levně, můžete je snadno konzervovat ve směsi konzervovaného octa, vody a soli. Mnoho receptů najdete na internetu.

Nutritional Information
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Energie
524.6 Kiloklorie
Protein
30.1 gramů
Sacharidy
49.7 gramů
Tuky
22.3 gramů
The recipe is made with