Špízy Kofta

Marocký kebab

4 porce
15 MIN
Snadný

Složení

1 balení Garden Gourmet Sensational mleté
1 červená cibule
4 lžíce veganského jogurtu
1 lžíce koření harissa
lístky čerstvé petrželky
lístky čerstvého koriandru
2 lžičky mleté papriky
1 lžička jemně mletého kmínu
špetka skořice
sůl a pepř
kajenský pepř
pár kousků toastového nebo pita chleba
Zkopírovat ingredience
ingredience zkopírovány!

Marocký kebab

Zažijte Maroko! Tyto veganské kebaby jsou na grilovačku jako dělané a navíc je připravíte za pár minut!

Příprava

1.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jemně nasekáme lístky petržele a koriandru (dohromady asi 2 lžíce bylinek).

2.

Smícháme mletou papriku, kájenský pepř, skořici, nakrájenou cibuli a nasekané bylinky s Garden Gourmet Veggie mletým. Dochutíme solí a pepřem a směs vytvarujeme okolo cca 1/3 špejle.

3.

Vytvarované kebaby grilujeme asi 5 až 8 minut, dokud nejsou hotové a opečené dohněda. Mezitím smícháme koření harissa s jogurtem a opečeme toastový chléb na grilovací mřížce. Podáváme vše společně. Na konec můžeme ozdobit čerstvou mátou a petrželkou.

Nutriční hodnoty
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Sacharidy
19.4 gramů
Energie
169 Kiloklorie
Tuky
5.3 gramů
Protein
12 gramů