samosas

Indické samosy

6 servings
1 H.
Náročný

Ingredients

1 balení Garden Gourmet Sensational mleté
1 balení těsta na samosu nebo těsto na filo
200 g brambor
100 g malého hrášku
1 malá cibule
1 stroužek česneku
1 zelený pepř
1 cm čerstvého zázvoru
1 lžíce garam masaly
2 lžičky kurkumy
chilli paprička a sůl
olej na smažení
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Preparation

Připravíme si těsto na samosy podle receptu nebo použijeme hotové těsto filo.

Oloupeme a nakrájíme brambory na malé kostičky. Hrášek a brambory krátce povaříme ve vroucí vodě, dokud nebudou hotové, a opláchneme je studenou vodou. Nakrájíme cibuli, česnek a zelený pepř (dužnaté maso) a zázvor.

Cibuli, česnek, pepř a zázvor osmažíme na troše oleje, dokud nebudou průsvitné. Přidáme garam masalu a kurkumu a chvíli restujeme. Přidáme mleté maso a orestujeme vidličkou. Vmícháme kostky brambor a hrášek a dochuťíme solí a chilli papričkou.

Těsto rozválíme na tenké plátky s trochou mouky a vykrajujeme čtverečky cca. 12 x 12 cm. V pravém horním rohu rozetřeme trochu náplně. Těsto potřeme trochou vody.

Přeložíme shora zleva doprava pod těsto přes náplň a okraje zalepíme. Nyní přeložíme zleva doprava nad „přebytečné“ těsto přes náplň a uzavřeme trochou vody.

Samosy smažíme několik minut na 170 ° C v oleji na smažení, dokud nebudou hnědé a křupavé. * Samosy pečeme asi 15 minut na 180 ° C v troubě, pokud používáme těsto filo (vymazané olejem). Podáváme s „raita“ (omáčka z jogurtové okurky), mangovým „čatní“ a nebo s rajčatovou „chutí“ (salsa z indických rajčat)

(V případě, že chcete těsto vyrobit sami) Těsto Samosa: 225 g mouky 125 ml vody 1 polévková lžíce oleje (podzemnice olejná nebo slunečnicová) sůl

Nutritional Information
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Energie
267.3 Kiloklorie
Protein
8 gramů
Sacharidy
11.3 gramů
Tuky
1 gram
The recipe is made with