Připravte si těsto na samosy podle receptu nebo použijte hotové těsto filo.
Složení
Indické samosy
Příprava
Oloupejte a nakrájejte brambory na malé kostičky. Hrášek a brambory krátce povařte ve vroucí vodě, dokud nebudou hotové, a opláchněte je studenou vodou. Nakrájejte cibuli, česnek, zelený pepř a zázvor.
Cibuli, česnek, pepř a zázvor osmažte na troše oleje, dokud nebudou průsvitné. Přidejte garam masalu a kurkumu a chvíli restujte. Poté přidejte mleté maso a orestujte. Vmíchejte kostky brambor a hrášek a dochuťte solí a chilli papričkou.
Těsto rozválejte na tenké plátky s trochou mouky a vykrajujte čtverečky cca. 12 x 12 cm. V pravém horním rohu rozetřete trochu náplně. Těsto potřete trochou vody.
Přeložte shora zleva doprava pod těsto přes náplň a okraje zalepte. Nyní přeložte zleva doprava nad „přebytečné“ těsto přes náplň a uzavřeme trochou vody.
Samosy smažte několik minut na 170 °C v oleji na smažení, dokud nebudou hnědé a křupavé. *Samosy pečte asi 15 minut na 180 °C v troubě, pokud používáte těsto filo (vymazané olejem). Podávejte s „raitou“ (omáčka z jogurtové okurky), mangovým „čatní“ a nebo s rajčatovou „chutí“ (salsa z indických rajčat).
(V případě, že chcete těsto vyrobit sami) Těsto Samosa: 225 g mouky 125 ml vody 1 polévková lžíce oleje, sůl.