samosas

Indické samosy

6
1 H.
Náročný

Složení

1 balení Garden Gourmet Sensational mleté
1 balení těsta na samosu nebo těsto na filo
200 g brambor
100 g malého hrášku
1 malá cibule
1 stroužek česneku
1 zelený pepř
1 cm čerstvého zázvoru
1 lžíce garam masaly
2 lžičky kurkumy
chilli paprička a sůl
olej na smažení
Zkopírovat ingredience
ingredience zkopírovány!

Indické samosy

Tyto lahodné veganské indické samosy jsou perfektní párty svačinkou nebo jako předkrm pro vaše indické večeře. Vyzkoušejte je!

Příprava

1.

Připravíme si těsto na samosy podle receptu nebo použijeme hotové těsto filo.

2.

Oloupeme a nakrájíme brambory na malé kostičky. Hrášek a brambory krátce povaříme ve vroucí vodě, dokud nebudou hotové, a opláchneme je studenou vodou. Nakrájíme cibuli, česnek a zelený pepř (dužnaté maso) a zázvor.

3.

Cibuli, česnek, pepř a zázvor osmažíme na troše oleje, dokud nebudou průsvitné. Přidáme garam masalu a kurkumu a chvíli restujeme. Přidáme mleté maso a orestujeme vidličkou. Vmícháme kostky brambor a hrášek a dochuťíme solí a chilli papričkou.

4.

Těsto rozválíme na tenké plátky s trochou mouky a vykrajujeme čtverečky cca. 12 x 12 cm. V pravém horním rohu rozetřeme trochu náplně. Těsto potřeme trochou vody.

5.

Přeložíme shora zleva doprava pod těsto přes náplň a okraje zalepíme. Nyní přeložíme zleva doprava nad „přebytečné“ těsto přes náplň a uzavřeme trochou vody.

6.

Samosy smažíme několik minut na 170 ° C v oleji na smažení, dokud nebudou hnědé a křupavé. * Samosy pečeme asi 15 minut na 180 ° C v troubě, pokud používáme těsto filo (vymazané olejem). Podáváme s „raita“ (omáčka z jogurtové okurky), mangovým „čatní“ a nebo s rajčatovou „chutí“ (salsa z indických rajčat)

7.

(V případě, že chcete těsto vyrobit sami) Těsto Samosa: 225 g mouky 125 ml vody 1 polévková lžíce oleje (podzemnice olejná nebo slunečnicová) sůl

Nutriční hodnoty
REFERENČNÍ HODNOTY
Per Serving
Sacharidy
11.3 gramů
Energie
267.3 Kiloklorie
Tuky
1 gram
Protein
8 gramů