Připravíme si těsto na samosy podle receptu nebo použijeme hotové těsto filo.
Složení
Indické samosy
Příprava
Oloupeme a nakrájíme brambory na malé kostičky. Hrášek a brambory krátce povaříme ve vroucí vodě, dokud nebudou hotové, a opláchneme je studenou vodou. Nakrájíme cibuli, česnek a zelený pepř (dužnaté maso) a zázvor.
Cibuli, česnek, pepř a zázvor osmažíme na troše oleje, dokud nebudou průsvitné. Přidáme garam masalu a kurkumu a chvíli restujeme. Přidáme mleté maso a orestujeme vidličkou. Vmícháme kostky brambor a hrášek a dochuťíme solí a chilli papričkou.
Těsto rozválíme na tenké plátky s trochou mouky a vykrajujeme čtverečky cca. 12 x 12 cm. V pravém horním rohu rozetřeme trochu náplně. Těsto potřeme trochou vody.
Přeložíme shora zleva doprava pod těsto přes náplň a okraje zalepíme. Nyní přeložíme zleva doprava nad „přebytečné“ těsto přes náplň a uzavřeme trochou vody.
Samosy smažíme několik minut na 170 ° C v oleji na smažení, dokud nebudou hnědé a křupavé. * Samosy pečeme asi 15 minut na 180 ° C v troubě, pokud používáme těsto filo (vymazané olejem). Podáváme s „raita“ (omáčka z jogurtové okurky), mangovým „čatní“ a nebo s rajčatovou „chutí“ (salsa z indických rajčat)
(V případě, že chcete těsto vyrobit sami) Těsto Samosa: 225 g mouky 125 ml vody 1 polévková lžíce oleje (podzemnice olejná nebo slunečnicová) sůl