53d569c0100a9a65d5fbbf65c859644d_tivall__Geroosterde_balletjes_met_bietenrelish_en_raita_2a_14_10.jpg

Grilované Garden Gourmet Veggie kuličky s řepným dipem a raitou

4 servings
20 MIN
Snadný

Složení

1 balení Garden Gourmet Veggie kuličky
2 polévkové lžíce rostlinný olej
75 mililitry balzamikový ocet
50 gramy hnědý cukr
170 gramy červená řepa
1 špetka mletá skořice
2 kousky hřebíček
1 špetka sůl
1 špetka černý pepř
150 mililitry bílý jogurt
1/2 čajová lžička drcený kmín
8 listy máta
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Příprava

Ocet s cukrem dáme do hrnce a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme nastrouhanou řepu, koření, sůl a pěpř. Směs povaříme 8 až 10 minut, dokud se všechny ingredience nespojí. Směs necháme vychladnout a poté vyjmeme hřebíček.

V misce smícháme jogurt, římský kmín a pokrájenou mátu. Dochutíme solí a pepřem.

Garden Gourmet Veggie kuličky smažíme na pánvi v rozpáleném oleji přibližně 5 minut. Případně je můžeme opáct na grilu ve formě špízů.