b9a8e86aef05bd07a3ffee09dae8c227_Tivall_schnitzel_14_2.jpg

Garden Gourmet Veggie řízek servírovaný s bramborami a petrželkou

4 servings
50 MIN
Snadný

Složení

2 balení Garden Gourmet Veggie řízku
250 g brambor
1 plechovka zeleného hrášku
2 větvičky cherry rajčátek
2 lžíce olivového oleje
1 špetka soli
50 ml červeného vína
150 ml balzamikového octa
4 lžíce cukru
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Příprava

Oloupané a nakrájené brambory osolíme a dáme péct na pečícím papíře do trouby (vyhřáté na 180°). Pečeme cca 20-30 minut, dokud nejsou brambory zlatavé.

Mezitím si na mírně rozpáleném oleji lehce opečeme nakládaný a propláchnutý hrášek.

Cherry rajčátka na větvičce zprudka opečeme na rozpáleném oleji a dusíme dokud nejsou měkká.

Řízek smažíme na mírném ohni z cca 10 minut dozlatova. V polovině smažení řízek otočíme.

Balzamikovou omáčku si připravíme zkaramelizováním cukru na pánvi. Poté přilijeme balzamikový ocet a červené víno. Přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.

Řízek s pečenými bramborami podáváme s balzamikovou redukcí, hráškem, grilovanými cherry rajčátky a kouskem citrónu.