Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Vegan Friday Fakeaway Burrito with Sensational Mince

Páteční burrito se senzačním veganským mletým

Serving 4 porce
Trvání 40 MIN
Náročnost středně pokročilí

Složení

2 balení Garden Gourmet Sensational mleté
1 hlava římského salátu nebo ledového salátu
4 velké moučné tortilly
150 g dlouhozrnné rýže (smažené s trochou rajčatového protlaku, česneku a cibule)
2 zralá avokáda
4 rajčata
160 g červených fazolí
2 lžičky rajčatového protlaku
2 zelené papričky jalapeňo
2 snítky koriandru
50 g veganského sýra
2 lžíce veganské zakysané smetany
1 lžíce crème fraîche
1 balení mexického hotového koření
3 stroužky česneku
1 cibule
Limetkový džus
Nějaký olej
Sůl a pepř
Zkopírovat ingredience
ingredience zkopírovány!

Páteční burrito se senzačním veganským mletým

Lahodné, čerstvé a domácí burrito? To je přesně to, co jsme si pro vás přichystali! Připravte si společně s námi veganské burrito s naším Garden Gourmet mletým. Skvělé pro páteční večery s vaši drahou polovičkou nebo přáteli!

Příprava

1. Předehřejte troubu a uvařte rýži

Předehřejte troubu na 180℃. Rýži uvařte podle návodu na obalu a zlehka prohřejte fazole.

2. Připravte si bylinky a zeleninu

Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Bylinky natrhejte nahrubo, jalapeňo papričku nakrájejte na plátky a salát na tenké proužky.

3. Za stálého míchání orestujte rýži v rajčatovém protlaku

Na trošce oleje restujte česnek 1 minutu do změknutí, přidejte rajčatový protlak a chvíli vařte. Poté přidejte uvařenou rýži a několik minut opékejte, dokud se rýže úplně nezbarví.

4. Smažte senzační mleté maso

Orestujte Garden Gourmet Sensational mleté na pánvi a přidejte směs mexického koření.

5. Tortilly potřete omáčkami

Tortilly ohřejte v troubě (nebo na rozpálené pánvi), potřete zakysanou smetanou, ale nechte si 3 cm okraje tortilly nepotřené. Nahoře tortilly (nad středem) rozprostřete 7 cm široký „pruh“ guacamole s vrstvou Pico de Gallo.

6. Naplňte své burrito

Navrch rozprostřete trochu hlávkového salátu, vrstvu rýže, trochu fazolí a silnější vrstvu mletého. Po stranách nechte 3 cm bez náplně. Nakonec posypte nahrubo natrhaným koriandrem a plátky jalapeño papričky.

7. Srolujte, nakrájejte a podávejte!

Boky tortilly přeložte přes náplň a tortilly srolujte. Zabalte je do papíru a burrito rozkrojte napůl. Podávejte se zbytkem guacamole a pico de gallo. Užijte si své speciální páteční burrito!

Tips

Kulinářské tipy

Udělejte si domácí guacamole
2 zralá avokáda rozmačkejte a smíchejte s velkou lžící crème fraiche, 1 nadrobno nakrájeným rajčetem (dřeň bez pecek), 1 nadrobno nasekaným stroužkem česneku a dochuťte solí, pepřem, limetkovou šťávou a nahrubo nasekaným čerstvým koriandrem.
Udělejte si čerstvé pico de gallo
3 rajčata celá nakrájejte na malé kostičky. Oloupejte a nakrájejte nadrobno 1 cibuli a 1 stroužek česneku a nahrubo nasekejte malý svazek koriandru. Rozpulte červenou a zelenou jalapeňo papričku, odstraňte semínka a dužinu nakrájejte nadrobno. Všechny ingredience smíchejte a dochuťte solí a limetkovou šťávou. Místo Pico de Gallo můžete použít i hotovou mexickou salsu.
Nutriční hodnoty

REFERENČNÍ HODNOTY

Per Serving

Sacharidy
99.5 gramů
Energie
1 Kilocalorie
Tuky
38.5 gramů
Protein
42.6 gramů