01b0a8c125d518db737602c67bff91f4_Schnitzel.png

Řízek s pečenými baby bramborami, rajčatovým salátem a avokádovým dresinkem

4 servings
20 MIN
Snadný

Složení

500 gramy brambory
1 stroužky česneku
150 gramy polníček
400 gramy cherry rajčátka
2 kousky jarní cibulka
1 kousek avokádo
1 polévková lžíce citronová šťáva
2 polévkové lžíce olivový olej
1 lžička hořčice
2 polévkové lžíce majonéza
1 čajová lžička med
2 balení Garden Gourmet Veggie řízek
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Příprava

Baby brambory vaříme ve slupce doměkka, slijeme a rozpůlíme. Na pánvi rozpálíme olej a uvařené brambory osmažíme do zlatohněda. V poslední minutě přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce vše orestujeme.

Veggie řízek Garden Gourmet připravíme dle instrukcí uvedených na obalu.

Polníček opláchneme a osušíme. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, jarní cibulku na kolečka a půlku avokáda rozkrájíme na kostičky.

Příprava dresingu: Druhou polovinu avokáda smícháme se šťávou z půlky citrónu, dvěma lžícemi olivového oleje, dvěma lžícemi majonézy, jednou lžičkou hořčice, dochutíme medem (nepovinné) a celou směs rozmixujeme.

Salát, rajčata a avokádo rozdělíme na čtyři talíře, ozdobíme jarní cibulkou a pokapeme dresingem.
Druhou polovinu citrónu rozkrájíme na kousky a podáváme k řízku a opečeným bramborům.